Küpsetised

Makaroni-kõrvitsavorm

Keskmine hinne: 3.3 Allikas: Toitvad ja tervislikud kõrvitsaroad Autor: Pille Enden
Mõnus lõunaroog, mille kõrvale serveeri ohtralt rohelist salatit.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Koori ja haki sibulad ning kuumuta võis. Lisa hakkliha, pruunista ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa tükeldatud konservtomatid, palsamiäädikas, suhkur ja paprika ning hauta 5 minutit. Keeda makaronid pehmeks ja nõruta. Koori kõrvits, eemalda seemned ja liigpehme sisuosa ning lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta kõrvits pannil võis läbi, maitsesta soolaga ja tõsta kõrvale.
Kastme tegemiseks pruunista jahu 1 spl võis. Vala juurde puljong ja piim ning keeda 3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa sulatatud juust ja sega, kuni see on kastmes lahustunud. Sega munakollane vähese kastmega ja vala saadud segu ülejäänud kastmesse.
Pane makaronid, hakkliha ja kõrvits kihiti võiga määritud vormi. Kalla kaste vormile ja raputa see viimaks üle riivjuustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
exel 18.jaan 2012 11:01
üsna maitsev,aga natuke segab magus maitse soolase toidu sees. äädikat ja muna ei pannud.
Didi 10.dets 2011 19:59
Väga maitsev. Tõeline comfort-
food. Kasutasin veisehakkliha. Pul-
jongi tegin Herbamarega (soolata). Riiv-
juustu lisasin 10 min enne küpsemise lõppu. Hea, et kõrvitsalaaste rohkem lõikusin - võis praetuna koos natukese soolaga on need imemaitsvad ja sõime peaaegu pooled ära. :P
õgard 25.nov 2011 08:55
kui aega on tasub teha:P;
Kerttu 07.nov 2011 16:35
Superhea, ainult võtab poolteist tundi aega.
Mann 01.nov 2011 17:44
Ülimaitsev roog:Y
1