Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Pähklitort II

Küpsetised

Pähklitort II

Kaie Mei Oma Maitse retseptiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio
Matsaka kreemiga pähklibiskviit mõjub tänu sidrunile värskendavana ning valmib väga lihtsalt. Igale maitsele, hea nii tee kui ka kohvi kõrvale. Vali hästi kvaliteetne mascarpone.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
5 tk Muna
0.5 + 1 dl Suhkur
400 g Harilik sarapuupähkel (röstitud)
1 spl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
KREEM
500 g Mascarpone
3 - 4 dl Rõõsk koor 35%-line
1 tk Sidrun
2 - 3 spl Suhkur
1. Eralda munakollased -valgetest. Sega kollaste hulka 0,5 dl suhkrut ning hõõru suhkru sulamiseni. Vahusta munavalged parajalt tugevaks vahuks ning lisa siis vahustamist jätkates osade kaupa 1 dl suhkrut. Lisa kollasevahule peeneks hakitud pähklid ning jahu ja küpsetuspulbri segu. Sega ühtlaseks ning lisa siis munavalgevaht. Sega ettevaatlikult jälle ühtlaseks ja vala võiga määritud küpsetusvormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 35–40 minutit. Jahuta vormis.
2. Sega mascarpone hulka riivitud sidrunikoor ja pressitud mahl. Maitsesta suhkruga. Lisa vahustatud koor ja sega ühtlaseks.
3. Jaga biskviit kolmeks võrdseks kihiks ning liida kreemiga.
Kogus kaheksale.

KOMMENTAARID

Praline 20.nov 2013 15:07
pähkleid võiks olla isegi vähem, muidu oli maitsev
Maria 20.mai 2013 11:58
Väga hea kook tuli, sööjad kiitsid ja ise jäin ka rahule.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree