Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Mardikarask

Küpsetised

Mardikarask

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Rikkalik variant karaskist.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2.5 dl Rukkijahu
2.5 dl Hapupiim
2 spl Suhkur
1 tl Söögisooda
Sool
50 g Või (sulatatud)
1 dl Seemned
1 dl Must ploom (hakitud)
1. Sega omavahel kuivained.2. Lisa jahu hulka hapupiim ja sulatatud või. 3. Lisa seemned ja väiksemateks kuubikuteks hakitud kuivatatud mustad ploomid.4. Sega tainas korralikult läbi ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi.5. Küpseta 180 kraadi juures umbes 40 minutit.SOOVITUS:* Seemnete lisamisel kasuta oma fantaasiat, hästi sobivad näiteks kõrvitsa- ja päevalilleseemned. Võid lisada ka suuri musti rosinaid. * Lase karaskil enne serveerimist veidi rätiku all taheneda.

KOMMENTAARID

siirikirikal 28.nov 2011 07:54
Angelica selgitab võimalikke variante: "Kerkimine võib sõltuda kasutatud hapupiimast - mida paksem hapupiim, seda parem. Ja koguseid peab täpsemalt mõõtma või pigem vähem kui rohkem panna. Samuti on oluline, et või oleks maha jahtunud, sest kuum või mõjutab protsessi ja teeb hapupiima ka vedelamaks. Kui kasutatav hapupiim on siiski vedel, võib juurde lisada ühe muna, see aitab kerkida. Soovi korral võibki retsepti kohendada, et vähendada hapupiima kogust veidi ja juurde lisada üks muna. Samuti võib kerkmist mõjutada jahu - mida täisteralisem jahu, seda kehvemini kerkib.
Elju 18.nov 2011 13:32
Täpselt sama lugu,et vajub ära. Midagi oleks nagu puudu. Aga maitse hea.
Kaili 16.nov 2011 12:53
Küsimus selline, miks vajub karask ära? Pildiga ei anna võrreldagi:)!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga