Küpsetised

Mahlane cappuccino-tort

Keskmine hinne: 3.56 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Magus ja mõrkjas ühteaegu – see suus sulav tort muutub üle öö seistes pehmeks ja mahlaseks.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 45 min + ahjus 40 min + külmkapis 3-4 tundi kuni üle öö

Kogus: 1 portsjon
Vahusta suhkur ja munad kõvaks vahuks. Mõõda kuivained, v.a suhkur, kaussi ja sega läbi. Lisa vähehaaval munavahule. Vala tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud 22 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 35-40 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase jahtuda ja kummuta vormist välja. Lõika kolmeks.
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku, pigista kuivaks ja lahusta kuumas kohvis. Lase jahtuda ja vala peene nirena toorjuustu hulka, samal ajal segades. Lisa suhkur ja vanillsuhkur. Vahusta vahukoor ja sega toorjuustuga. Tõsta alumine tordipõhja kiht alusele. Immuta kohviga. Kata poole täidisega. Tõsta teine osa põhjast peale, immuta ja kata ülejäänud täidisega. Tõsta peale kolmas põhjakiht ja immuta ka see. Kata kook toidukilega ja aseta peale raskus. Pane külmkappi mõneks tunniks või kogu ööks.
Glasuuriks sulata või ja lisa sellele šokolaad. Kui mass on ühtlaselt sulanud, lisa kuum kohv ja suhkur. Kui mass on maha jahtunud, määri glasuur tordile. Kaunista valge šokolaadiga.
Kogus 12 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
uuskööklane 09.märts 2012 10:40
Hinne ka
uuskööklane 28.veeb 2012 21:57
Ülihea tort. Tegin sünnipäevaks, kõik sõid ja ei suutnud kiitmist lõpetada. Ainuke probleem oli glasuur, mis minu meelest oli veidi liiga magus. Järgmine kord teen puhtast tumedast ?okolaadist või asendan kreemiga - kohvimaitset oleks rohkem soovinud.
siirikirikal 26.jaan 2012 11:20
Koogile lisab head maitset ka see, kui biskviiti immutada veidi rummi või brändiga.
komfek 26.jaan 2012 11:06
glasuuri asemel sobib vahukoor hästi
SS 25.jaan 2012 22:01
Kas sinna vahukoor sobib peale? Ma tahaks sünnipäevaks teha seda torti aga ma tahaks selle tabada täppi! Seega igaksjuhuks küsin kas vahukoor sobib sinna peale. :)?
suuzi1968 03.jaan 2012 19:56
Midagi niisugust ma just otsisin!
Siiri Kirikal 29.dets 2011 09:16
Glasuuri koostis on nüüd ümbertimmitud. Pille lisas sinna tumeda ?okolaadi ja vähendas suhkru kogust.
handsup 28.dets 2011 13:53
Tegin seda torti jõululaupäevaks. Muidu oli hea, aga glasuur ei kõlba küll kuhugi. Tundub, et glasuuri retseptis mingi viga. Pildil tundub glasuur ilus pruun, aga retsepti järgi tehes jääb hele suhkruplöga. Tuhksuhkru kogus ka muidugi üüratu.
Vaarikas 14.dets 2011 22:41
Jätaksin ka zelatiini panemata, aga põhi õnnestus ja kreem oli hea :)
Liis 13.dets 2011 21:03
Kui mitmele inimesele see tort mõeldud on ?
Fxs 09.dets 2011 21:03
Katsetasin ka ära. No minul tuli taigen alguses jubepaks, lisasin piima juurde. Täitsa õnnestus põhja tegemine. ?elatiini ei kasutanud ja pealmiseks katteks kasutasin hoopis bitteri tumedat sokolaadi(sulatasi-
n). Muidu tuli täitsa hea, kõik sõid ja keegi ei kurtnud:)
metsaline 03.dets 2011 13:27
mina jätaks ?elatiini kül ära ja ehk jätaks ära ka glasuuri.kreem tuleb ju küllaltki paks ja kogus pole liiga suur et peaks ülal kõrguses hoidma.olen seda kreemi teinud rullbiskviidile,kül ilma kohvita kuid selle pisku kohvi jaoks niipalju ?elatiini on liig.aga eks see ole igaühe oma valik. ise kavatsen lähipäevil ette võtta selle koogi.
rail 01.dets 2011 08:01
Olen seda torti kaks korda teinud. Esimene kord tegin täpselt retsepti järgi . Mulle tundus, et pealolev glasuur teeb tordi liiga magusaks. Teine kord tegin peale samasuguse kreemi nagu vahelegi. Sai superhea. Mõnusalt kohvine ja suussulav. Kui küsida milline on täiuslik tort siis see on üpris sellelähedane (kui glasuur asendada kreemiga).
1