Küpsetised

Mõnusalt küüslaugune põdrapraad

Keskmine hinne: 2.16 Allikas: Oma Maitse Autor: Moonika Siimets
Põhjalik õpetus põdraprae valmimisest.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Võta ilus põdrakintsutükk ja pane ahjupotti. Kui on, siis lisa ka ilus suitsusingikont. Kalla potti umbes viis sentimeetrit vett ja tõsta liha kuuma ahju.
2. Küpseta 250-kraadises ahjus tund, siis võta liha välja ja piki läbikasvanud suitsusingi tükkidega ning pane veel tunniks ahju küpsema.
3. Kahe tunni pärast võta liha välja, maitsesta soolaga ja pane taas ahju, kuid keera nüüd temperatuur 180 kraadi peale. Küpseta nõnda kaks tundi.
4. Samal ajal koori ja haki kolm keskmist sibulat ja kolm suurt tervet küüslauku.
5. Kui liha on juba neli tundi küpsenud, siis lisa sellele sibulad ja küüslauk ning natukese aja pärast ka maitseained: sool, must pipar, lihamaitseaine, tüümian, koriander, basiilik. Pane neid tunde järgi ja mõnuga. Tõsta liha taas ahju ja küpseta veel pool tundi.
6. Võta siis praad välja ja keera liha alumine külg üles, muidu jääb pealmine osa kuivaks. Võid ka singiviile peale panna, sest põdraliha on kuiv, aga läbikasvanud sink lisab mahlasust. Küpseta veel umbes 45 minutit.
7. Kokku peab praad ahjus küpsema viis tundi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa