Küpsetised

Kreemise täidisega põldmarjakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Enne, kui päris jõulupärased koogid hakkavad meie kodude laudu vallutama soovitan valmistada sellist äärmiselt lihtsat kooki, mis sobib ka kannatamatutele sööjatele sest see kook ei vaja pikemalt külmkapis ootamist kui mõni tund. Maitseb mahedalt ning peaks sobima ka inimesele, kes väga magusat kooki ei armasta.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Valmista tainas köögikombainis, kui see on võimalik. Selleks vala jahu, sool, mandlijahu masinasse, lisa väikesed võitükid ning lase lõiketeral seni töötada, kuni valmib riivsaiataoline mass. Lisa muna, suhkur, sidrunimahl ja vanilliekstrakt. Kui tainas on ühtlane, vormi sellest kiirelt pall, mässi kilesse ja pane kaheks tunniks külmikusse tahenema. Kui sul köögikombaini kasutada ei ole, siis sega jahuga sool ja mandlijahu. Sega kokku muna, toasoe või ja suhkur, sidrunimahl ja vanilliekstrakt. Vala jahusegule ning haki noaga. Ära käsi kasuta, kuna käed on soojad. Haki, kuni saad pudrutaolise massi. Mässi kilesse ja pane külmikusse kaheks tunniks tahenema.
2. Suru koogipõhi 24-26cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Kata vormi servad fooliumiga ning küpseta 190C juures 15 minutit. Eelmada ettevaatlikult foolium ning küpseta veel 15 minutit. Lase jahtuda.
3. Täidise jaoks aseta želatiinilehed vähesesse külma vette paisuma. 5 minuti pärast pigista lehtedest vesi välja ning sulata keeva veega täidetud anuma kohal, kuni želatiin on täielikult sulanud. Samal ajal sega ricotta ja kondenspiim. Lisa juurde ka sidrunimahl. Tõsta paar lusikat täidist želatiinisegusse, see jahutab seda ning vähendab ohtu želatiinitäidis ebaõnnestuks. Sega ja vala ettevaatlikult ricottatäidisesse. Sega korralikult läbi ning aseta kook umbes 1-2 tunniks külmikusse tahenema.
4. Kui kasutad sügavkülmutatud põldmarju, tõsta need sulama ning mõne aja möödudes aseta koogile.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maitsev 24.veeb 2012 17:42
Niisiis. Minu kook seisab külmikus. Näeb väga ahvatlev välja :D . Aus olla, siis oli see kook tõesti lihtne, võibolla tundub keeruline kuid kui hoolega läbi lugeda siis saab aru küll. Ja zelatiini jutu juures "sulata keeva veega täidetud anumas" mina tegin nii, et panin vee keema ja võtsin eraldi kausi, kuhu panin zelatiinilehed sisse. Kausi asetasin keeva vee sisse. Läks mõni minut mööda kui zelatiin oli täielikult sulanud ning võisin koogi tegemist jätkata :). Soovitan kindlasti järgi proovida! :P
Maitsev 24.veeb 2012 13:08
seal on kirjas 1tk , mitte teelusika täis , seega 1muna jah. teisele küsimusele vastata ei oska. täna teen seda kooki vabariigi aastapäevaks vaarikatega, loodan et tuleb välja :). näeb väga maitsev välja.
Huvituja 12.veeb 2012 06:50
Püüdsin asja juurde asuda, kuid retsepti lähemalt lugema hakates tekkis paar küsimust. Mida tähendab 1 tl muna, kas 1 muna? Ja mida tähendab ?elatiini jutu juures "sulata keeva veega täidetud anumas"? Ilmselt on mõeldud ?elatiiniga nõu asetamist keeva veega täidetud suuremasse nõusse? Või eksin?
1