Küpsetised

Mustasõstra-sidrunišarlott

Keskmine hinne: 4.05 Allikas: Tordiraamat Autor: Angeelika Kang
Sel­les tordis on ühendatud sidru­ni hapu­kas ja musta sõstra pi­kantne maitse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Kuu­mu­ta ahi 250 kraadi­ni. Rull­biskvii­di valmistami­seks vahusta mu­nad ja suh­kur kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspul­ber ning sõelu mu­navahu hul­ka. Li­sa koor ja sega ühtlaseks. Vala segu küpsetuspaberi­ga kaetud ah­juplaadi­le ja küpseta 5 mi­nu­tit. Kummu­ta küpsenud põhi suhkru­ga ülepuistatud küpsetuspaberi­le. Määri peale mustasõstramoosi. Keera pi­kemast otsast alates ti­hedalt rul­li. Keera rull küpsetuspaberisse ja hoia vähemalt pool tundi külmas. Lõika rull vii­lu­deks ja vooderda nendega ki­lega kaetud kau­si põhi ja servad. Sega omavahel vahustatud koor, kohu­piim ja suh­kur. Jaga segu kahte kaussi. Sega ühe kreemi hul­ka sidru­ni­mahl ja tei­se hul­ka mustasõstrapüree. Pane želatiinilehed umbes 5 mi­nu­tiks külma vette pehmenema, pi­gista üleligne vesi väl­ja ja sega kiirelt kuu­ma veega. Kal­la pool želatii­ni­segust ühe kreemi ja pool tei­se kreemi hul­ka. Kal­la põhjale esmalt sidru­nikreem ja sel­le peale mustasõstrakreem. Kata šarlott ki­lega ja hoia külmas vähemalt 5 tundi ku­ni üleöö.
Kogus 10 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
KaSi 26.jaan 2012 15:27
Mina kasutasin enda keedetud mustsõstra moosi ja siirupit. Soovitan moosi asemel rulli keskel ka siirupit kasutada või siis moosi näiteks kohupiimaga segada. Hetkel oli mustsõstra maitse minu jaoks liiga tugev. Sidrunit polnud tundagi :D Aga muidu oli hea!
1