Küpsetised

Unistuste šokolaadikeeks

Keskmine hinne: 2.47 Allikas: Šokolaadiraamat Autor: Angeelika Kang
Kohvi, mandlite ja tumeda šokolaadiga mahlane keeks rõõmustab paljusid. Kaunista tort pealt valge šokolaadi glasuuriga, nii saab see veelgi kaunim ja maitsvam.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 8 portsjonit
Sulata šokolaad koos lahustuva kohvi pulbriga veevannil ja lase pisut jahtuda. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval ja vahustamist jätkates munad. Jahvata mandlid ning sega jahu ja küpsetuspulbriga. Lisa jahusegu vaheldumisi sulašokolaadiga tainale. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud umbes 20 cm läbimõõduga keeksivormi. Küpseta 175-kraadise ahju alumisel siinil 1 tund. Lase väheke jahtuda ja kummuta vormist välja. Sulata valge šokolaad veevannil ja nirista jahtunud keeksile. Puista peale lahustuva kohvi pulbrit ja soovi korral ka mandleid.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
annyi 25.märts 2013 12:59
Tegin prooviks poole kogusega ja tegelt ootasin enamat. Mahlane see keeks nüüd küll ei jäänud, pigem üsna kuiv ja shokolaad tegi selle ka väga kõvaks. Tõenäoliselt saaks parema tulemuse lihtsalt kakaopulbrit lisades.
peenueenu 24.sept 2012 21:37
sõnaparandus: shokolaadikeeks
peenueenu 24.sept 2012 21:36
oskab keegi targem vastata, miks ?okolaadikeeks ahjust välja võttes märgatavalt kokku vajub? minu retseptis puudub kergitusaine, mis on autoril teadlikult välja jäetud, kuna vahustatud munavalge tõttu kerkib see nagu suflee. maitse on viimasepeal (olen korduvalt teinud), aga alla vajuda keeks tegelikult ei tohiks. järele küsida pole kelleltki, kuna tegu oli Kokakool-telesaatega ja seal teadagi kõike peensusi ei näidata. oleksin tänulik teadjale inimesele!
1