Küpsetised

Prantsuspärane riisikook ehk Gateaux de Riz

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Prantsuse köögiklassikasse kuuluv mõnus vormikook riisist. Kook maitseb hästi nii kuumalt kui külmalt.
Valmistusaeg: 40-60 min

+ jahutamiseks 20 minutit

Kogus: 4 portsjonit
1. Valmista kreemine riisipuder vastavalt riisipakil olevale juhisele. Poole vedeliku ulatuses kasuta piima ja lisa pudrule 2 spl suhkurt. Jahuta saadud puder.
2. Klopi jahtunud riisipudru hulka munad ja suhkur. Määri ümmargune keeksivorm võiga ja aseta 5 minutiks külmkappi. Võta külmikust ja määri veelkord võiga. Kahekordne määrimine on vajalik selleks, et kook pärast vormist kenasti välja tuleks. Kasuta mittelahtikäivat või äärega vormi, vastasel juhul hakkab suhkrusiirup ahju põhjale tilkuma.
3. Pane pruun suhkur ja vesi paksupõhjalisse potti, kuumuta keemiseni. Lase segul 10 minutit madalal kuumusel podiseda, segu pidevalt segades. Ettevaatust, segu on tulikuum! Kalla kuum suhkrusiirup vormi põhja ja veereta vormi nii, et siirup ühtlaselt vormi põhjas oleks. Lase sel 5 minutit seista ja taheneda. Kui suhkrusiirup on tahenenud, kalla vormi riisisegu ja küpseta kooki 35 minutit 180-kraadises ahjus.
4. Ahjust võttes lase koogil ca 20 minutit seista ja kummuta seejärel serveerimisnõule. Kui soovid, serveeri ekstra siirupikastmega – valmista see sarnaselt ülal olevale õpetusele ja kalla siirup lihtsalt koogile. Ka fotol olev kook on ekstra siirupiga üle kallatud. Suvel serveeri kooki koos marjakastme või värskete marjadega.
IDEE: ühe suure koogi asemel võid küpsetada ka väikseid vormikoogikesi ja need kaunistada eraldi maasikaviilude ja riivitud apelsinikoortega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa