Küpsetised

Kohupiimataskud

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Kreemise täidisega kohupiimataskud valmivad tavalisest keedutainast.
Valmistusaeg: 40-60 min

+ jahutamine + kreemiga täitmine

Kogus: 1 portsjon
Kaalu valmis jahu ja aseta kõrvale. Pane väikesteks tükkideks hakitud või, vesi ja sool potti ning kuumuta madalal kuumusel, kuni või on sulanud. Lisa kuumust ja oota, kuni segu hakkab just keema minema. Eemalda pott pliidilt, lisa jahu ja hakka tainast hoogsalt kloppima, et moodustuks ühtlane tainas. Pane pott pliidile tagasi ja kuumuta madalal kuumusel, pidevalt segades, paar minutit. Eemalda tulelt ja jäta jahtuma.
Klopi lahti munad. Kui tainas on jahtunud 60-70 kraadini, asu seda suurel kiirusel mikserdama ja hakka munamassi juurde niristama. Ära päris kõike korraga lisa, sest tainas võib saada liiga vedel ja ei püsi koos. Sõltuvalt munade suurusest, saab paraja taina antud koguste juures 2,5 kuni 3 munast. Valmis tainas peab läikima ja olema piisavalt paks, et see ahjuplaadil vormis püsiks.
Pane saadud tainas kondiitrikotti. Kui omad sakilise otsaga kondiitriotsikut, lisa eelnevalt ka see. Tee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ca 5 cm kõrgused mummud, arvestades ka sellega, et küpsetised kerkivad üsna palju.
Küpseta taskuid 200 kraadises ahjus 15 minutit. Kui veerand tundi on möödas, ava paariks sekundiks ahjuuks ja lase kuum aur ahjust välja. Alanda temperatuuri 180 kraadini ja küpseta veel 10 minutit. Võta küpsetised ahjust ja tee külje pealt hambatikuga nendesse mõned augud, et taskud ka seest hästi ära küpseksid. Pane veel 5 minutiks ahju. Võta ahjust ja jahuta restil.
Täidiseks vahusta koor ja sega suhkru ja kohupiimaga. Täida kohupiimataskud terava kondiitriotsiku abiga, täites need samast august, mille küpsetamise ajal tegid. Kui sul ei ole kondiitriotsikut, võid taskud ka horisontaalselt pooleks lõigata ning lihtsalt täidisega täita. Kaunista tuhksuhkruga ja serveeri.
IDEE:
Maiasmokkadele valmista taskutele täidis kohupiimast ja kondenspiimast. Selleks sega sama koguse kohupiimaga 1 dl magusat kondenspiima.
Kogus 20-25 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
calisto 11.dets 2015 09:04
Soovitaks ahju ust mitte avada, vaid lihtsalt vähendada kuumust ja jätta need ahju 10-15 minutiks.Küpsetamise lõpus lülitada ahi välja ja jäta tuuletaskud lahtise ahjuuksega umbes 5 minutiks ahju seisma (siis ei vaju tuuletaskud kokku). 
Carmen 12.veeb 2012 19:34
Väga head tulid välja, sisu oli natuke vedel, kohupiimapasta asemel soovitan kohupiima panna. Soovitan!
Rändur 12.veeb 2012 08:53
edka, sõna "või" on tõesti halvasti märgatav, selle võiks tõsta eraldi reale ja mitte kasutada punast värvi. Aga see selleks. Sa vajad KAS 35% rõõska koort VÕI 1dl kondenspiima. Kui teed vahukoorega, siis lisad ka täidises märgitud suhkru. Kui kasutad magusat kondenspiima, siis suhkrut täidisesse ära lisa.
edka 11.veeb 2012 21:14
täidise üheks koostisosaks on öeldud ka kodenspiim, kuid õpetuses on see jällegi välja jäänud. Millal peaks selle sisse segama?
pillekl 09.veeb 2012 08:57
väga hea
Dina 08.veeb 2012 12:55
Super, täitsa nagu peaksid olla, täidisega läks natike sassi, aga oma pärast)))) Sooviksin teha!
1