Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Majoneesiküpsised

Küpsetised

Majoneesiküpsised

Heivi Peterson Krõbedad küpsised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsvad ja muredad küpsised, mida süües ei oska aimatagi, et valmistamisel on kasutatud majoneesi. Kuna viimane sisaldab nii muna kui õli, jäävad küpsised mõnusalt muredad. Valida tuleks klassikaline ja maitsestamata majonees.

20-40 min

Retsept
portsjonile
200 g Või
2.4 dl Suhkur
2 tk Muna
200 g Majonees
6 dl Nisujahu
Söögisooda
Vahusta pehme või suhkruga. Hõõru ükshaaval hulka munad ja osade kaupa majonees. Sega tasakesi juurde ka söögisoodaga segatud jahu. Tõsta kahe teelusika abil võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile tainapätsikesed 4–5 cm vahedega. Küpseta 200kraadises ahjus 10–12 minutit ehk kuni küpsised on kuldkollased. Küpsetamisel tuleb olla hoolikas, sest need väikesed õhulised küpsised võivad kergesti kõrbema minna.
Kogus 70 tükki.

KOMMENTAARID

Iiris 13.veeb 2012 11:58
olen nõus majoneesiga ;)
majonees 10.veeb 2012 19:14
kas majoneesiküpsiste mõte polegi see, et pole vaja muna ja võid kasutada? ma olen teinud ilma muna ja võita, ainult majoneesist, jahust ja suhkrust (maitsestanud kaneeli, kardemoniga) ja välja on tulnud ausad küpsised.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes