Küpsetised

Pikalt haudunud ja veidi vajutust saanud seakülg

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Seakülg on mõnus lihatükk. Läbikasvanud liha muutub madalal temperatuuril pikalt haududes tõeliseks hõrgutiseks, nii pehmeks-pehmeks, et piisab vaid korraks kahvliga vajutada, kui liha juba laguneb väiksemateks paladeks. Rasvasemad vahekihid hoiavad suutäie eriti mahlasena. Parimate sea küljetükkide järele tuleb minna turule.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Sega omavahel sinep, mesi, purustatud küüslauk, meresool ja must pipar. Lõika terava noaga kamarasse ristipidi sälgud. Hõõru lihatükk sinepi-meeseguga hoolikalt kokku. Keera toidukilesse ning jäta ööpäevaks maitsestuma. Järgmisel päeval võta liha kilest, mässi küpsetuspaberisse, aseta ahjuvormi ning kata pealt kaane või fooliumiga. Eelkuumuta ahi 150 kraadini ja tõsta ahjuvorm sellele temperatuurile 3 tunniks hauduma. Alanda kuumus 110 kraadile ning lase veel täiendavad 3 tundi haududa. Võta liha ahjust, paki küpsetuspaberist lahti ning tõsta 225-kraadisesse ahju 30–45 minutiks pruunistuma. Lase lihal enne söömist vähemalt 15 minutit toatemperatuuril seista. Lõika terava noaga paraja paksusega viilud ning serveeri kartulite ja hapukapsaga.
Teine variant on asetada pärast 6-tunnist küpsemist lihale raskuseks peale pott või kauss. Nii peaks see jahedas 12–24 tundi seisma. Paki vajutuse all olnud seakülg lahti ning lõika terava noaga paraja paksusega viilud. Kuumuta pannil või ning prae lihatükke mõlemalt poolt mõni minut.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa