Küpsetised

Ürdine seakoot

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Väga pikalt ahjus küpsenud seakoot on kui tõeline kompliment lihasõpradele. Liha saab niimoodi hästi pehmeks ning ürdid lisavad meeldiva maalähedase maitse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Lõika seakoodi kamarasse ristipidi ruudud. Ära lihasse sisse lõika, muidu jooksevad mahlad välja. Uhmerda kokku ürdid, purustatud küüslauguküüned, sool ja pipar. Määri koot saadud seguga ning küpseta 225-kraadises eelsoojendatud ahjus 45 minutit, kuni pealispind on kuldpruun. Võta pann ahjust ning keera kuumus 110 kraadi peale. Laota sibul ja porgand liha ümber ning kalla hulka ka puljong ja valge vein. Lisa tšillihelbed. Aegajalt kasta liha pannil oleva vedelikuga ning küpseta sõltuvalt koodi suurusest 7–9 tundi. Küpse liha sisetemperatuur peaks olema kõige paksema koha peal 85 kraadi. Siiski soovitan kasutada praetermomeetrit alles küpsetamise lõpuosas, muidu lipsavad lihamahlad koodi sisse torgatud august välja. Tõsta liha ahjust, kata tihedalt fooliumiga ja lase rahuneda. Lõika terava noaga viiludeks.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa