Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Ürdine seakoot

Küpsetised

Ürdine seakoot

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
Väga pikalt ahjus küpsenud seakoot on kui tõeline kompliment lihasõpradele. Liha saab niimoodi hästi pehmeks ning ürdid lisavad meeldiva maalähedase maitse.
üle 60 min
Retsept
portsjonile
2.5 - 3 kg Sea esikoot
1 tk Küüslauk
1 tl Meresool
1 tl Harilik pune (kuivatatud)
1 tl Tüümian (kuivatatud)
Must pipar (jahvatatud)
1 tk Sibul (hakitud)
1 tk Porgand (tükeldatud)
2 dl Kanapuljong
2 dl Valge vein (kuiv)
Tšillihelbed või
0.5 tl Tšillipulber
Lõika seakoodi kamarasse ristipidi ruudud. Ära lihasse sisse lõika, muidu jooksevad mahlad välja. Uhmerda kokku ürdid, purustatud küüslauguküüned, sool ja pipar. Määri koot saadud seguga ning küpseta 225-kraadises eelsoojendatud ahjus 45 minutit, kuni pealispind on kuldpruun. Võta pann ahjust ning keera kuumus 110 kraadi peale. Laota sibul ja porgand liha ümber ning kalla hulka ka puljong ja valge vein. Lisa tšillihelbed. Aegajalt kasta liha pannil oleva vedelikuga ning küpseta sõltuvalt koodi suurusest 7–9 tundi. Küpse liha sisetemperatuur peaks olema kõige paksema koha peal 85 kraadi. Siiski soovitan kasutada praetermomeetrit alles küpsetamise lõpuosas, muidu lipsavad lihamahlad koodi sisse torgatud august välja. Tõsta liha ahjust, kata tihedalt fooliumiga ja lase rahuneda. Lõika terava noaga viiludeks.
SOOVITUS

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes