Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Taani pidusai Brunsviger

Küpsetised

Taani pidusai Brunsviger

Ivika Türkson Leivad, saiad, sepikud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Brunsviger’it võib peolaual edukalt pakkuda traditsioonilise kringli või stritsli asemel. Seltskondliku mänguna võib külalistel paluda saia taanikeelset nime kiiresti ja täpselt korrata.

üle 60 min

10 minut + 45 minutit kerkimiseks + 25–30 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
50 g Presspärm
2.5 dl Piim
2 tk Muna
9 dl Nisujahu
2 spl Suhkur
0.5 tl Sool
75 g Või (sulatatud)
KATE
150 g Fariinsuhkur
150 g Või
Soojenda piim. Lahusta pärm piimas ja lisa lahtiklopitud munad. Sega hulka soola ja suhkruga ühendatud jahu. Lisa sulatatud või. Sõtku seni, kuni tainas lööb käte küljest lahti. Jäta 30 minutiks kerkima. Kata sügavam ahjuvorm (nt 40 x 24 cm) küpsetuspaberiga. Pane tainas vormi, suru õliste kätega laiali ja lase 15 minutit kerkida. Valmista samal ajal kate. Selleks pane potti või ja fariinsuhkur. Kuumuta, kuni segu muutub ühtlaseks, kuid ära keeda. Suru kerkinud tainasse kätega vaod ja augud ning kalla leige suhkrusegu nende sisse. Küpseta 200kraadises ahjus 25–30 minutit.
Kogus 6- 8 inimesele.

KOMMENTAARID

six 07.märts 2012 21:28
uhh, soojalt väga hea tassi kuuma kohvi või külma piimaga. olen väga rahul.
six 07.märts 2012 20:08
taigen praegu kerkib, kate valmis. loodan, et tuleb hea. annan teada, kuidas välja tuli;)
Margit 25.veeb 2012 14:48
Väga hea ja lihtne teha. Jääb hästi õhuline. Maitsev ka.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool