Küpsetised

Ricotta-korbid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
See retsept on tegelikult minu meespoole leiutis. Üks õhtu kui olin poodi minemas, anti soovituslik ostunimekiri kaasa, kuna inspiratsioon vajas väljundit.... Ja nii läkski, et tulin toidukraamiga koju tagasi ning võisin vabalt diivanile pikali visata seniks, kuni magustoit mu kalli mehe käeläbi valmis. Maitse oli väga hea ning kuigi üldiselt valmistatakse kohupiimakorpe pärmitainale, siis meie ahjus valmisid need hoopis lehttainal.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Pane lehttainas sulama. Samal ajal poolita õunad, eemalda südamik ning koori ära. Pane vesi keema, sega sisse suhkur ning mandliliköör. Pane õunapoolikud siirupisse keema. Keeda madalal tulel kuni õunad muutuvad pehmeks (umbes 15-20 min).
2. Suru keskmise kausi abil või vastava pirukavormiga taiast 6 ketast. Tee noaga iga ketta keskele väiksem ring. See on vajalik, et eelküpsetades korbid oma vormi ei kaotaks. Kuumuta ahi 180-kraadini ning eelküpseta korbipõhjad, kuni tainas on kenasti helekollaseks ja kohevaks küpsenud.
3. Tõsta lusikaga siirupist õunad eelküpsenud põhjale, määri peale ricotta-segu ning aseta uuesti ahju ning küpseta 180C juures seni, kui täidis on pealt kergelt kuldne. Jahuta pisut ning söö koos külma piimaga.
Kogus 6 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa