Küpsetised

Printsessitort II

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Naistepäeva pühendame sel aastal kõikidele väikestele printsessidele. Printessitort pärineb Rootsi koogimeistritelt.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega käsitsi juurde eelnevalt läbisõelutud jahu, ettevaatlikult munavahtu alt üles tõstes. Küpseta 20 cm-ses vormis 175-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Aseta jahtuma ja lõika jahtunud kook keskelt pooleks.
2. Aseta alumine koogipoolik serveerimisalusele ja määri 3 spl hapu moosiga. Tõsta peale teine koogipoolik ja määri ka see moosiga. Selleks kulub umbes 2 spl moosi.
3. Vahusta koor suhkruga hästi tugevaks vahuks. Mida rasvasem koor, seda tugevam on vaht. Kui koor ei ole piisavalt tugevaks vahustatud, võib kook kokku vajuda. Tõsta vahukoor koogi peale ja vormi sellest murumütsi-laadne kate.
4. Rulli lahti martsipan (toidukilede vahel) ja tõsta martsipanikate tainarulli abiga koogile. Tasanda servad ja tee ülejäägist koogile riba. Värvi martsipan roheliseks 0,5 tl rohelise tee pulbriga ning roosiõie jaoks lisa roosa värvi saamiseks martsipanile paar tilka peedimahla või veidi naturaalset peedimahlapulbrit.
5. Torti on kõige parem serveerida kohe. Kuna vahukoor vajub ilmsa säilitavate pulbriteta kokku, säilib tort külmkapis maksimaalselt kuni 8 tundi.
Kogus 8 kuni 10 inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
hanna-liisa 31.okt 2012 15:10
juustu pitsa
1