Küpsetised

Euroopapärane pajaroog ahjus

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: MTÜ Liivimaa Lihaveis
Pajaroogasid tehakse nendest veisetükkidest, mis liiguvad rohkem ja on seetõttu sitkemad, kuid vaieldamatult kõige paremate maitseomadustega. 
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Õige eelpruunistamine on üks tähtsamaid nippe kogu pajaroa valmistamise juures. Liha ei tohi pruunistamise käigus soolata ning ahjupotis või pannil, kus toimingut tehakse, peab olema külluslikult rasvainet: kas võid, õli, rohumaaveise rasva või peekonit. Kuumus peab olema keskmine või veidi kõrgem. Liha tuleb segada, et see põhja külge kinni ei jääks. Pärast pruunistamist võiks lasta lihatükkidel seista kuni köögivilju ette valmistatakse. Eelpruunistamine ja liha jahutamine pärast pruunistamist mõjub liha pehmusele. Kasuta paksupõhjalist malmpotti või emailitud potti. Kui kõik köögiviljad, liha ja vedelik on potis, siis peab pott olema peaaegu ääreni täis.


1. Võta liha külmkapist välja vähemalt tund enne pruunistamist. Kuumuta või ahjupotis keskmisel kuumusel. Kui või juba kergelt suitseb, pruunista liha potis. See võtab umbes 10 minutit. Võta liha potist ja lase jahtuda. 2. Samal ajal tükelda köögiviljad. Kuumuta ahi 150 kraadini. Samas ahjupotis, kus pruunistasid liha, soojenda jäägid üles ja lisa sinna sibul. Prae sibulat keskmisel kuumusel umbes 5 min. Seejärel aseta jahtunud liha sibulale ning ümbritse liha köögiviljadega. Vala peale puljongit, nii et see katab pool lihast. Lisa soola ja pipart. Pane potile kaas peale ja tõsta ahju. Küpseta 45 minutit.
3. Pööra liha ümber ja küpseta veel 45 minutit. Seejärel katsu kahvliga kas liha on valmis. Kui ei ole, lase veel 10 minutit küpseda.


Puljongi valmistamist vaata SIIT.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa