Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Veiseliha-kartulivorm

Küpsetised

Veiseliha-kartulivorm

Liivimaa Lihaveis MTÜ
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Selles vormiroas on hakkliha asemel kartuliga kahasse kombineeritud murendatud veiselihast tükke, mis küpsevad kiiresti pehmeks.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
780 g Veiseliha abalõiked või guljaššikuubikud
2 tk Sibul
Tüümian +
2 spl Petersell (hakitud)
1 kg Kartul
2 spl Või
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
2.5 dl Piim
2 muna Muna
Pane seibideks lõigatud kartulid keema. Prae tükeldatud sibulad võis. Lisa liha ja prae mõned minutid. Kurna kartulid kui nad on poolpehmed. Pane liha-sibula segu rasvaga määritud vormi, lisa kartulid ja sega. Sega omavahel eraldi kausis muna, piim ja roheline maitseaine.Vala see segu vormi nii, et see peaaegu kataks kartuli ja liha. Riivi peale muskaati ja seejärel puista peale riivitud juust. Küpseta ventilaatoriga ahjus 180 kraadi juures, kuni kartul on pealt krõbe ja seest pehme (maksimum 30 minutit). Enne serveerimist võid roale peale raputada värsket murulauku või rohelist sibulat.
Retsept on võetud kogumikust “Veiseliha toidud – Toit on tervis” (1939) ja kohandatud.

KOMMENTAARID

Tiia 27.märts 2012 11:20
See roog ongi eelkõige mõeldud laagerdatud lihast tegemisest. Liivimaa Lihaveise puhul võib järjekord jääda ikka täpselt selliseks. Kui võtta turult värske liha ,siis loomulikult teine järjekord - vahe võib olla tundides valmimisajas.
muutke järjekorda 12.märts 2012 13:49
Ärge kartuliseibe küll keema pange. Veiseliha ise on juba küllaltki kaua küpsev, pigem tuleb ikka liha järele oodata, et toit valmis saaks. Sama on sibula praadimisega - praadige ikka kõigepealt liha peaaegu pehmeks ja alles siis lisage sibulad.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga