Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Klassikaline teekook

Küpsetised

Klassikaline teekook

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Klassikaline teekook võib olla hea asendus vahukoorekuklitele, eriti magus on see kook valge šokolaadiga.

üle 60 min

Ettevalmistus 35 min + kerkib 1, 5 tundi + ahjus 16–18 min

Retsept
portsjonile
TAINAS
25 g Presspärm
1.5 dl Piim
0.75 dl Suhkur
1 tk Muna
6 - 6.5 dl Nisujahu
75 g Või
2 tl Sidrunikoor (riivitud)
1 tk Muna (määrimiseks)
PUISTESEGU
1 dl Nisujahu
0.5 dl Demerara suhkur
40 g Või
TÄIDIS
2 dl Rõõsk koor 35%-line
150 g Valge šokolaad
Tuhksuhkur
Sulata pärm käesoojas piimas, lisa suhkur, muna, jahu, pehme või ja riivitud sidrunikoor. Sega ja sõtku, kuni tainas tuleb käte küljest lahti. Lase tunda aega soojas rätiku all kerkida. Haki puistesegu ained puruks ja pane taina kerkimise ajaks külmkappi. Kerkinud tainas rulli jahusel laual umbes 1 cm paksuseks, lase pool tundi kerkida ja määri pealt munaga. Puista peale puistesegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 16–18 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda. Lõika horisontaalselt kaheks. Sulata valge šokolaad vesivannil. Vahusta koor ja sega šokolaadi hulka. Tõsta täidis alumisele tainapoolele ja tõsta teine pool peale. Raputa peale tuhksuhkrut.
Kogus 8 tükki.

KOMMENTAARID

matilde 21.okt 2012 11:00
aga miks ei või vahelduseks ka teistsuguse täidisega teha, ongi huvitavam?
ämblik naine 20.okt 2012 22:06
Teekook käib võikreemi täidisega,muidu ta ei ole enam teekook.
Nobenäpp 12.märts 2012 22:41
:D:Y:A
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp