Küpsetised

Vareenikud kohupiima ja mustade sõstardega

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Vesta Reest
Suvine, kättesaadavatest vahenditest lihtsalt valmiv magustoit. Aga loomulikult võib mustade sõstarde asemel kasutada pooleks lõigatud kirsse, talvisel ajal ka sõstra- või kirsimoosi.
Valmistusaeg: üle 60 min

15 taina valmistamiseks + 30 minutit külmikus tahenemiseks+ 30 vareenikute valmistamine

Kogus: 1 portsjon
Alusta pelmeenitaina valmistamisest. Selleks löö muna lahti, sega vee ja soolaga ning hakka lusikatäite kaupa jahu lisama. Lisa seni jahu, kuni saad parajalt sitke ja siidise taina, mis viimaks käte küljest lahti lööb. Kui tundub, et tainas ikka väheke kleepub, sõtku tainasse veel veidi jahu. Vormi tainast pall ja aseta see pooleks tunniks külmikusse puhkama.
Valmista tainast pikk rull, lõika umbes 1 cm ketasteks ja rulli õhukeseks. Sega kohupiim suhkruga. Soovi korral nõruta veidi kohupiima, liiga vedel täidis keeb välja. Pane igale tainakettale 0,5–1 tl kohupiima ning mõned värsked marjad. Keera üks kettapool teise peale, näpi kokku ja kinnita otsad sõlme. Prae kuumas õlis, kuni pirukad on mõlemalt poolt krõbedad ja kuldpruunid. Ära pane liiga palju pirukaid korraga õlisse, see jahutab õli maha.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
vareenik 23.sept 2012 15:49
Tunduvalt tervislikum tuleb, kui neid keeta, mitte fritüürida, palju maitsvam ka ;)
1