Küpsetised

Vanakooli trühvlitort

Keskmine hinne: 3.74 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Trühvlitort, mille lõhn ja maitse viivad sööjaid aastakümneid tagasi peetud pidude kohvilauda.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
KAKAOBISKVIIDI VALMISTAMINE
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks. Lisa ükshaaval munad, sega massi peale iga muna lisamist. Lisa konjak. Seejärel pool omavahel segatud kuivainetest, siis piim ja kõige lõpus ülejäänud kuivaine-mass. Sega segamini ja vala 24 cm-sesse vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 35 minutit (kontrolli küpsust puutikuga). Aseta restile jahtuma. Põhja võid ka eelmisel õhtul valmis küpsetada, siis on seda parem lõigata.
VÕIKREEMI VALMISTAMINE
Võikreemiks vahusta toasoe või tuhksuhkru ja sidrunimahlaga. Tõsta 2 + 1 spl kõrvale võirooside ja lehtede tarvis ning lisa neile värvained. Suuremale kogusele võikreemile lisa kakaopulber ja sega ühtlaseks.
TORDI KOKKUPANEK
Tasanda jahtunud kook noaga pealt siledaks ja lõika kolmeks tordikettaks. Sega konjak veega ja kanna pintsli abiga alumisele kettale immutusvedelikku. Selle peale tõsta võikreem ja tasanda ühtlaselt. Toimi nii kuni ülemise kihini. Kata ka koogi servad rohke võikreemiga ja silu spaatliga kogu tort võimalikult ühtlaselt siledaks.
TRÜHVLIPURU
Trühvlipuruks näpi kokku tuhksuhkur, kakao ja vesi, kuni segu muutub tumepruuniks ja teraliseks. Kanna trühvlipuru koogi peale ja servadele.
ŠOKOLAADIST KUJUNDID
Šokolaadilehtedeks lõika küpsetuspaberist nii laiad ribad, kui suuri lehti soovid valmistada (näiteks 5 x 5 cm). Sulata kuumaveevanni kohal šoklaad, pane see kondiitrikotti ja nirista peenikese nirena küpsetuspaberi peale šokolaadimuster. Aseta külmkappi 15 minutiks tahenema.
VÕIROOSIDE TEGEMINE
Võirooside tegemiseks on vajalik spetsiaalne pikliku avaga kondiitriotsik. Kui sul ei ole spetsiaalset lilletegemise naela, võta appi meevurr. Võta meevurr ühte kätte, kondiitrikott teise kätte ja meevurri keerutades pigista kondiitrikotist kreemi nii, et moodustuksid roosiõie kroonlehed, seestpoolt väljapoole, kuni saad õisiku.
Kaunista tort šokolaadilehtede ja võiroosidega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mima 10.juuli 2017 14:58
Vanakooli tühvlitort oli ikka heleda biskviidiga.
123vikk 06.okt 2014 16:44
olen juba ammu selle tordi peale mõelnud - nüüd sai ka tehtud. Tegime koos sõbrannaga tema ämma sünnipäeks. Mulle küll lubati tükike ka maitsmiseks tuua, aga olevat niiiii hea, et söödi kõik ära. Varsti teen uuesti!
liis 10.nov 2012 11:26
kui palju see tainas umbes kerkib?
maitseja 12.mai 2012 12:28
Tahaks proovida emadepäevaks kas sobi see tort v???
Hindaja 16.märts 2012 12:33
väga maitsev tuli
Hindaja 16.märts 2012 12:27
päris ea jh :Dtahaks veel ja veel:D:D
nõianeiu 14.märts 2012 17:20
Olles kunagi kondiitrina töötanud võin lisada, et trühvlipuru saab ilus, ühtlane kui seda läbi sõela hõõruda. Mina olen kasutanud fritüürimise oma. Seal augud suuremad ja saab kiiremini valmis. Soovitan ka vett järk-järgult lisada.
siirikirikal 12.märts 2012 15:14
veel on nüüd õige ühik taga ja trühvlipuru peaks saama edaspidi ikka puru moodi.
Retsepti autor 12.märts 2012 15:02
Vabandan, sest retsepti on sattunud viga! Vee kogus peab olema teelusikates, mitte supilusikates. Palun paranduse sisse viia.
Kodukana 12.märts 2012 09:07
Sai eile tehtud ja maitselt on täitsa hea,aga vot see trühvlupuru ei tulnud kuidagi välja...jäi koguaeg vedel olenemata sellest,et panin poole vähem vett.
1