Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Sõrnikud, otse lapsepõlvest

Küpsetised

Sõrnikud, otse lapsepõlvest

Hele-Mai Alamaa Toidud, mida lapsed tõesti armastavad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Enne laualeandmist jahuta sõrnikuid pisut, siis on maitse hoopis parem. Ja mis kõige mõnusam, päris jahtununa on need koogid ekstra head. Suurepärane roog piknikule või suvel randa kaasa pakkida. Purgike kirsi- või mustikamoosi ei teeks ka paha.
20-40 min
Retsept
portsjonile
2 tk Muna
1.5 dl Nisujahu
400 g Kohupiim (magus, kuivem sort)
1 peotäis Rosinad
2 spl Suhkur
Sidrunimahl (soovi korral)
Õli (praadimiseks)
Klopi munad lahti, sõelu juurde jahu. Sega, kuni enam tükke ei tunne, siis lisa kohupiim ja rosinad. Maitsesta suhkru ja sidrunimahlaga. Prae õlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Keerates ole ettevaatlik, vahel kipuvad sõrnikud lagunema.

KOMMENTAARID

mercadona 09.apr 2012 23:45
Sõrnikuid võiks proovida teha tavalisest kohupiimast, mitte magusast, mitte lisada rosinaid ega sidrunimahla, suhkrut ja soola näpuotsavahel ja praadida ainult koorevõis. Serveerida võib hapukoorega ja siis, alles, raputada suhkrut peale, soovi korral. Neid võib ka keeva kergelt soolatud vette panna ja keeta veidi. Serveerida sulatatud võiga ja raputada suhkrut peale.
kiku 31.märts 2012 18:37
Mina teen mannaga, segan valmis ja lasen tunnike külmkapis seista, väga hea on vormida.
svenartur 30.märts 2012 12:36
minul lagunevad alati ära, kas neid ei paneerita jahuga?
efffy 30.märts 2012 08:16
Väga maitsvad
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes