Küpsetised

Kohupiimakorbid

Keskmine hinne: 3.33 Allikas: Väike saiaraamat Autor: Lia Virkus
Kohupiimakorbid on mulle kui lapsepõlvenostalgia. Kohupiimatäidist pole raske teha ja saiakesed valmivad samuti lihtsa vaevaga. Naudi neid soovitatavalt ahjusoojana.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Valmista kõigepealt kohupiimatäidis. Selleks kuumuta piim keemiseni ja nirista pidevalt segades hulka manna. Kuumuta segades, kuni saad vedela pudru, seejärel sega hulka või. Jäta 10–15 minutiks jahtuma. Hõõru munad suhkrutega lahti ja sega koos kohupiimaga mannapudru hulka. Lase lõplikult jahtuda. Samal ajal valmista tainas. Selleks hõõru pärm soola ja vähese suhkruga vedelaks. Lisa ülejäänud suhkur, käesoe vedelik ja muna. Sega vähehaaval juurde jahu ja lõpu poole toasoe rasvaine, sõtku ühtlaseks. Jäta tainas rätiku alla kerkima 20–30 minutiks. Rulli siis 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Lõika väikese kausiga ümmargused kettad ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase räti all 15 minutit kerkida. Vajuta igaühesse klaasipõhjaga süvend, täida kohupiimatäidisega ja määri tainaääred lahtiklopitud munaga. Küpseta 225kraadises ahjus 20–22 minutit (pöördõhurežiimil 10–12 minutit) või kuni saiad on kuldkollased.
Kogus 16 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 25.nov 2012 10:57
Proovin täna järgi
Korp 16.juuli 2012 15:15
Minul läks taignasse küll kõvasti rohkem jahu, kui siin toodud 8,5-9dl. Ütleks, et pigem 12-13dl. Või tegi ju taigna nii kleepuvaks, et 9dl juures ei olnud seda üldse võimalik käte ja kausi küljest lahti saada.
köögi-krissu 07.apr 2012 14:05
sai täna tehtud neid korpe. küpsetasin pöördõhuga ja saiatainas tuli 5 , pealt krõbe ja seest niiii pehme!
1