Küpsetised

Lambapraad Hasselbacki kartulitega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Turult või poest leiad lihavõttelauale paraja lambapraetüki, mida on mugav maitsestada röstitud sibulahelvestega. Kui neid poest ei leia, kata praad praetud sibularõngastega. Kohe, kui liha ahju paned, valmista ette kartulid. Pane need ahju küpsema pool tundi hiljem, et need valmiksid samal ajal lihaga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Võta lambaliha paar tundi enne küpsetama hakkamist toatemperatuurile. Määri liha mündiželeega ja puista peale kokkusegatud maitseained. Enne ahjupanekut torka kõige paksemasse kohta lihatermomeeter (kui sul see olemas on). Küpseta liha ahjus 150° juures 1,5–
2 tundi ehk kuni sisetemperatuur on 65°. Võta praad ahjust ja keera fooliumi. Lase maitsetel
15 minutit ühtlustuda ja lõika viiludeks.
Kartulite valmistamiseks koori mugulad ja lõika alt õhuke viil ära, et need seisaksid korralikult
püsti. Tee kartulitesse noaga kõrvuti sisselõiked, mis ei ulatu päris põhjani (seda on mugav teha
puulusika peal). Lao kartulid ahjuvormi, nirista üle (oliivi)õliga. Puista peale soola ja riivitud juustu ning kõige lõpuks ka riivsaia. Küpseta 150° juures ahjus 1 tund või kuni kartulid on pehmed.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa