Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Lambalihavardad kohvikastmes

Küpsetised

Lambalihavardad kohvikastmes

Angeelika Kang Kohviraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Neid maitsvaid kohvimarinaadis köögivilja- lihavardaid saad valmistada aastaringselt – kevadel- suvel värskes õhus grillides, sügisel ja talvel ahjus. Serveeri koos kohvimaitselise kastmega.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g Lambaliha
170 g Toorsuitsupeekon
8 tk Sibul (väike)
8 tk Kirsstomat
Sool
Must pipar
KOHVIMARINAAD
2 dl Kohv (kange)
0.5 dl Õli
1.5 spl Punase veini äädikas
1 tl Suhkur
1 tl Tüümian
0.5 tl Must pipar
3 - 4 küünt Küüslauk
KASTE
2.5 dl Kohvimarinaad (sõelutud)
1 spl Maisitärklis
Sojakaste (soovi korral)
0.5 dl Rõõsk koor 35%-line
Must pipar
Tüümian
Lõika liha kuubikuteks. Purusta küüslauguküüned ja sega ülejäänud marinaadiainetega. Pane liha marinaadi ning lase vähemalt pool tundi maitsestuda. Keera peekoniribad rulli.
Lüki lihakuubikud, sibulad, tomatid ja peekonirullid vaheldumisi varraste otsa, küpseta ahjus 200° juures 10 minutit või grilli. Määri pealt marinaadiga, keera ringi ning küpseta veel 5–10 minutit või kuni liha on küps. Jahvata peale soola ja musta pipart. Sega sõelutud marinaadi hulka muud kastmeained, v.a must pipar ja tüümian. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. Viimaks maitsesta pipra ja tüümianiga. Serveeri kastet lihavarraste kõrvale.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes