Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Küüslaugune potiküpsis küljesteigist

Küpsetised

Küüslaugune potiküpsis küljesteigist

Liivimaa Lihaveise MTÜ
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Malmpotis saab teha väga maitsvat küpsetatud liha. Sellisel juhul käitub malmpott sarnaselt ahjule. Kõigepealt pruunistatakse liha väljaspoolt ja kui siis potile kaas peale panna, küpseb liha jahtuvas kuumuses seest. Erinevus ahjuküpsisest ongi see, et potiküpsis valmib väga lühikese aja jooksul. NB! Kas teadsid, et eestlased nimetasidki traditsioonilselt roast beefi ahjuküpsiseks.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Liivimaa Lihaveise küljesteik
MARINAAD
2 spl Oliiviõli
8 küünt Küüslauk (purustatud)
1 tl Must pipar
PRAADIMISEKS
1 tl Meresool
2 spl Või
1 spl Oliiviõli
Määri liha korralikult kokku oliiviõliga ja see järel purustatud küüslauguga. Raputa lihale ühtlaselt peale pipart. Pane liha klaas alusele, kata ja lase 2 tundi toatemperatuuril marineerida. Võid liha ka marineerida ühe tunni toatemperatuuril ja siis tõsta ööks külmkappi. Aga enne liha valmistamist järgmisel päeval tõsta liha kindlasti tunniks ajaks toatemperatuurile. Puhasta liha küüslaugust, raputa peale soola. Kuumuta malmpotis või koos oliiviõliga ja tõsta liha potti. Keera kuumus poole peale ja küpseta 7,5 minutit ühelt poolt ja 7,5 minutit teiselt poolt. Pööra liha ümber. Kata pott kaanega, küpseta 5 minutit ja keera jälle liha ümber ning küpseta kaan peal veel 5 minutit. Keera kuumus maha ja lase lihal 10 minutit ahjupotis seista. Küpsusastet võid enda maitse järgi kohandada, lisades kaanega küpsetusaega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes