Küpsetised

Cassata ehk Sitsiilia juustutort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Cassata või Sitsiilia cassata on itaalias väga populaarne, mida traditsiooniliselt valmistatakse kihiti laotud biskviidist ja ricottast ning kook on kaetud värviliste suhkrustatud puuviljadega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks, sega sulatatud võiga ja suru saadud segu 24-cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Küpseta põhja 160-kraadi juures 5 minutit.
2. Täidise jaoks vahusta mikseriga ricotta, toasoe toorjuust, suhkur, sidrunimahl, mesi ja vanilliekstrakt või vanillsuhkur.
3. Vahusta vahukoor suhkruga kergeks vahuks ja pane želatiin külma vette paisuma.
4. Kuumuta rumm keemiseni ja sulata hulka paisunud želatiin.
5. Sega täidise komponendid omavahel kokku. Selleks hakka ricotta-segu vähehaaval lisama rummi-želatiinisegule, kuni kõik on hästi segunenud. Viimasena lisa vahukoor. Vala täidis jahutunud koogipõhjale ja tüsta tort külmikusse 4-5 tunniks tarretuma.
6. Haki kuivatatud aprikoosid ja pistaatsiapähklid peeneks, ning puista enne serveerimist need koos granaatõunaseemnetega tordile.
7. Kui soovid, valmista pakendi juhise järgi tordile ka tarretunud kaunistuskiht. Jaga see ühtlaselt pähklitele ja puuvilajdele. Lase veelkord tordil külmikus tarretuda.
SOOVITUS:
Autenses cassatas kasutatakse suhkrustatud puuvilju, aga ka omavalmistatud sukaad sobib siia hästi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa