Küpsetised

Kevadine naadi-apelsinikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Naat supi sees on umbrohu-entusiastidest gurmaanidele tavaline asi, ent kas oled proovinud naati ka küpsetada. Tee nüüd proovi.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Pese noored naadid korralikult puhtaks. Kalla üle keema läinud veega, lase paar minutit seista, kurna ja tükelda hästi peeneks.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa munad ja seejärel küpsetuspulbri ja mandlijahuga segatud nisujahu. Sega ühtlaseks elastseks tainaks ning jaga see kaheks. Ühele poolele lisa naadid, teisele riivitud apelsinikoor.
Küpsetamisvormiks kasuta kas 20 cm suurust ruudukujulist vormi või piklikku keeksivormi. Kahe küpsetuspaberi abiga eralda koogivorm kaheks nii, et keskele moodustub küpsetuspaberite kõrgematest äärtest lisa piir. Tõsta erinevad täidised oma lahtritesse ja küpseta kooki 160-kraadises ahjus 30 kuni 40 minutit. Jahuta täielikult ja lõika neli piklikku, ühesuurust ja -paksust riba (2 naadiga ja 2 apelsiniga).
Kreemiks vahusta toasoe või tuhksuhkru ja sidrunimahlaga. Määri koogiribad kreemiga kokku, et need kenasti haakuksid ja tõsta kook neljast ribast kokku, nii nagu pildil näha. Pane pooleks tunniks külmikusse.
Rulli martsipan kahe kile vahel lahti. Aseta kook lahtirullitud martsipanile ja rulli martsipan koogi ümber kokku.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Evelyn 03.juuni 2014 06:39
Panin võikreemi poole antud suhkrukogusest, et tervik liiga magus ei tuleks. Järgmisel korral teen ilmselt kreemi topelt koguse, sest minul sellest küll kogu koogi katmiseks ja vahele määrimiseks ei piisanud.
marju 05.juuni 2012 12:13
super hea kook. tegin töökaaslastele. sõna naat küttis kõigi emotsioonid üles.
Polkovnik 10.mai 2012 11:12
Mulle see kook sobib. Läheb juba mitmes ring, et saada kätte oma käele mugav versioon. Siin mõned tähelepanekud: naat tuleb enne taignasse lisamist kuivaks pigistada, muidu küpseb naadiga koogi pool kauem, sest on vesisem. Küpsetuspaberiga poolte eraldamine vajab veidi mässamist ent on täiesti teostatav. Teisel ringil läksin aga lihtsama vastupanu teed ja duubeldasin taigna koguseid ning küpsetasin neid eraldi. Umbrohukoogi nime õigustamiseks läks apelsinikoorele lisaks ka võilille kollased kroonlehed.
chimaira 05.mai 2012 12:43
Tegin ka seda kooki, küll panin mandlijahu asemel sojajahu ja martsipani asemel sedasama sidruni võikreemi ümber - tuli väga hea, kõik sõid ja kiitsid. Mulle isiklikult meeldis eriti see mõnus apelsinilõhn ahjust välja võttes :)
Eva 04.mai 2012 11:33
katsetaja: see ongi üsna magus kook, sellist laadi, mida inglased ühe tükikese tassi tee kõrvale võtavad!
katsetaja 04.mai 2012 07:06
Tegin proovi, sest tundus väga põnev. kuna tegemist on tavalise võikreemiga, siis sidrunimahla kogust sättisin ise. Kahte tainast kõrvuti keeksivormi panna on suhteliselt keeruline, päris võrdseks ei küpse, jäi natuke kaldu- ei tea, kas kahte tainast üksteise peale oleks võimalik panna? küpsetuspaberiga eraldades? Tulemus oli huvitav, kuid minu maitsele selgelt liiga magus- Magus keeks, magus kreem ja magus martsipan. võib-olla lisaks hapukust toorjuustukreem?
siirikirikal 03.mai 2012 10:13
Ana: retsepti sisestamisel oli sidrunimahla kogus kirja panemata jäänud. Nüüd on see lisatud. Vabandan!
Ana 02.mai 2012 16:37
Tundub väga põnev! Kui palju kreemi sisse sidrunimahla peaks panema, kas lihtsalt sortsuke või kuidas?
1