Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Suitsujuustu-kartulirösti

Küpsetised

Suitsujuustu-kartulirösti

Angeelika Kang Juusturaamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Küüslaugu ja sibulaga maitsestatud toitev kartuli-ahjuvorm, millele lisab põnevust suitsujuust.

20-40 min

Retsept
portsjonile
25 g Või
2 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
100 g Toorsuitsukalkuni rinnafileee
500 g Kartul (jahune sort)
50 g Riivjuust
100 g Suitsujuust
3 dl Rõõsk koor 35%-line
Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
Sool
Must pipar
Kuumuta pannil või ja prae viilutatud sibulat, hakitud küüslauku ja kalkunifileed, kuni need muutuvad kuldseks. Koori ja riivi kartulid jämeda riiviga. Keeda riivitud kartuleid 5 minutit soolaga maitsestatud vees, nõruta ja vala kaussi. Sega juurde sibul, küüslauk, riivitud juustud, vahukoor, muskaat, sool ja pipar. Vala segu võitatud ahjuvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

KOMMENTAARID

Kats1 14.jaan 2013 19:39
Tegin vist mingi vea (või oli asi selles, et ma ei pannud liha?), kuna minul meenutas toit suppi ja pidin ahjus ikka väga kaua hoidma. Maitse oli väga hea, aga järgmine kord panen rõõska koort vähemalt 1 dl vähem.
xxx 17.mai 2012 18:19
Täitsa matsev roog sai. Kasutasin ka suitsukanakoiba :).
Albe 15.mai 2012 14:55
Kuna ei suutnud kuskilt leida toorsuitsukalkuni rinnafileed panin lihtsalt suitsukana kintsuliha, suurepäraselt maitsev roog. 20 minutit on ilmselgelt liiga vähe selle roa jaoks, enda roog oli ca.30 minutit ahjus ja tegelikuses jäi veel 5 minuti perfektsusest puudu.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke