Küpsetised

Suur kohupiimasai rosinatega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pereköögi kokaraamat 2 Autor: Lia Virkus
Mahlane ja suur kohupiimasai maitseb imehea äsja ahjust tulnuna koos külma piima või kuuma kohviga. Saiast jätkub suurele seltskonnale. Kui suid on lauas vähem, võid ülejäägi õhukindlalt suletud karpi panna. Seal säilib sai maitsvana mitu päeva.
Kogus: 1 portsjon
Murenda pärm suurde kaussi, hõõru soola ja vähese suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim ja ülejäänud suhkur. Sega vähehaaval hulka jahu ja toasoe või. Sõtku ühtlaseks tainaks ning lase rätiku all kerkida 40 minutit. Rulli tainas jahusel laual ahjuplaadisuuruseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Kergita veel 30 minutit. Vahusta munad suhkruga, sega hulka vanillsuhkur, kohupiim, hapukoor ja rosinad. Laota täidis tainale nii, et ääred jäävad 1–2 cm ulatuses vabaks. Määri tainaääred munaga. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200° juures 30 minutit.
Kogus 10-12 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pagar- kondiiter 25.nov 2012 14:02
Tegelikult on kõigelihtsam segada pärm vedelikuga, nt vesi v muna... Suhkruga hõõrumine ei ole pärmile hea...
Kuivpärm 02.juuni 2012 21:02
Presspärm murendataksegi kaussi ja hõõrutakse suhkruga vedelaks. Kuivpärm segatakse jahuga ja siis pankase vedeliku hulka.
Üllekas 27.mai 2012 23:03
Väga maitsev,kerge valmistada,asendasin rosinad kirssidega.:P
Laura 25.mai 2012 19:42
Hea et vahustama ei pea!;)
Presspärm 24.mai 2012 20:30
Nooh, ja mis siis pahasti on, Ritabell?
Ritabell 24.mai 2012 14:10
Retseptis on presspärm ja siis kirjelduses kästakse see kaussi murendada !?
1