Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Võikreemiga moorapead

Küpsetised

Võikreemiga moorapead

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Moorapea pole ei küpsis ega kook. Valmistada saab neid lihtsatest toorainetest, aga maitsevad ja näevad need ikkagi glamuurselt rikkalikud välja.

40-60 min

Retsept
portsjonile
BISKVIIT
4 tk Muna
4 spl Suhkur
4 spl Nisujahu
VÕIKREEM
100 g Või
5 spl Tuhksuhkur
Konjak (soovi korral)
IMMUTAMISEKS
0.5 dl Mahl (hapu)
KAKAOGLASUUR
300 g Tuhksuhkur
4 tl Kakaopulber
4 spl Vesi
1. Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Sõelu juurde jahu ja sega ühtlaseks. Vahusta munavalged hästi tugevaks vahuks. Lisa esmalt pool munavalgemassist tainale, sega ettevaatlikult ühtlaseks ja seejärel ülejäänud kogus, sega taas mass ühtlaseks.
2. Pane tainas kondiitrikotti ja kasutades ümara avaga tülli, lase ahjuplaadile ca 6 cm läbimõõduga kettad - kokku 12 tükki. Võid taina ka lihtsalt lusikaga ahjuplaadile tõsta, vormides moorapead pealt lusikaga kumeraks. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 10-12 minutit, lase jahtuda.
3. Kasta jahtunud koogid, sileda servaga pool, hapu mahla sisse.
4. Valmista võikreem, vahustades toasoe või tuhksuhkruga. Soovi korral maitsesta tilga konjakiga. Määri võikreem poolikutele ja pane peapoolikud omavahel kokku. Lase moorapeadel nüüd tunnike külmkapis seista, et võikreem korralikult taheneks.
5. Valmista kakaoglasuur. Selleks sega omavahel tuhksuhkur, kakaopulber ja vesi. Kuumuta massi pliidil pidevalt segades, kuni segu muutub konsistentsilt hapukooretaoliseks või pisut vedelamaks.  
6. Kasta moorapead glasuuri sisse ja aseta jahtuma. Vahepeal kuumuta glasuuri pliidil, sest jahtudes taheneb see kiirelt.
Kogus 6 tükki.

KOMMENTAARID

annyi 29.mai 2017 21:51
Kuidas selle retsepti järgi pildil olevad moorapead saavad välja tulla?? No kuidas??? Ka minul oli tulemuseks pannkoogitainas. Tegin rida-realt retepti järgi. Kahtlesin, kas on arukas munakollasevahule otse jahu lisada aga tegin seda siiski. Kõik see õhk läks sealt välja, tulemuseks jäi lihtsalt plönn. Ka munavalgevahu lisamine ei muutnud enam asja paremaks. Jagasin selle taina siiski plaadile, mõnuga valgus see laiali. Kenasti küpsesid ära ja tulemuseks sain 12 toredat ahjupannkooki. Olen ka varem biskviiti teinud, sellega korralikult hakkama saanud, kuid alati olen jahu viimasena hulka sõelunud. Lugedes eelnevaid kommentaare, ei olnud ma ainuke ega ka esimene kellel asi untsu läks.
karima 18.okt 2012 12:24
tulevad vàlja kyll ja tàiesti 6iged. mina vahustan koos biskviidiks mune ja toasooje. vahustan vahemalt 10 min kuni munavaht on hasti paks ja kohev. see v6rdsetes kogustes sama arvu munadega on k6ige 6igem biskviit yldse. 6iges biskviidis ei kai kartulijahu,kergitus aine kuna kui sa vahustad mune piisavalt ja ei klopi jahu segades ohku valja siis kerkib biskviit nii mis myhiseb. kui ahjust v6ttes kokku kukub on viga vahustamises ja kypsetus vahest ja temperatuuridest! retsept toimib ideaalselt!
88888 29.sept 2012 14:56
väga lihtne
Nuuskur 26.aug 2012 21:12
Tegin neid täna esimest korda - nüüd tagantjärele tarkusena paneksin jahu sisse natuke küpsetuspulbrit järgmisel korral, sest mul vajus see biskviit jahtudes pisut lössi. Maitsel ei olnud samas üldse viga, hea retsept kokkuvõttes. :)
mairi64 02.aug 2012 17:03
Muideks,mina olen alati pannud biskviiditaignale soodat, ja munavalgeid vahustan alati noaotsatäie soolaga.Rullbiskvii-
dile ma ei soovita soodat panna,hiljem keeruline rulli keerata :)
Kaila 05.juuli 2012 15:04
Mul tulid enam vähem, mitte küll nii ilusa kujuga nagu pildil aga midagi sinna poole,
lilleke 25.juuni 2012 16:02
mul ka ei kerkinud :S
lilleke 25.juuni 2012 16:02
mul ka ei kerkinud :S
Ülle 04.juuni 2012 15:49
Tahtsin pisemaid ja rohkem... tegin täpselt selle koguse järgi. 6 pisikese jagu tegin nagu öeldud... ei kerkinud ka, olid nagu paksud pannkoogid. solvunult võtsin pisikesed muffinivormid ning tegin nendega. ei tulnud üldse paha! :D
Johanna 02.juuni 2012 18:57
Ei kerkinud üldse. Kurb. Mida ma valesti tegin?
äkki loeks korralikult 31.mai 2012 15:54
6. Kasta moorapead glasuuri sisse ja aseta jahtuma. Vahepeal kuumuta glasuuri pliidil, sest jahtudes taheneb see kiirelt. Kogus 6 tükki.
Karin 31.mai 2012 11:49
Kui palju neid küpsiseid sellest kogusest umbes tuleb? =)
meeli 30.mai 2012 17:25
munavalged peavad olema hästi vahustatud ja jahu pane 1spl lisaks antud kogusele!
Liisu 30.mai 2012 16:25
Mina just tahtsin teha, aga mul ei tulnud need pooled välja:S Vajusid lössi:S Ei teagi, kas oli liiga vedel tainas või mis?
olli 29.mai 2012 17:18
Kas keegi on proovinud teha? :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes