Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Rabarberi-martsipanikook

Küpsetised

Rabarberi-martsipanikook

Anni Arro Sepamaa talu köök 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Ma jumaldan rabarberit. Eriti maitseb mulle rabarber koos mandlise martsipaniga. Jumala eest, ärge ostke maapähkliehk arahhisemartsipani! Austage ikka originaali!

üle 60 min

Retsept
portsjonile
300 g Muretainas (magus)
3 vart Rabarber
3 dl Rõõsk koor 35%-line
1 tk Muna
3 tk Munakollane
4 spl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
Brändi või
3 spl Kalvados
1 spl Kartulijahu
150 g Martsipan
Kata lahtikäiv koogivorm (nii põhi kui servad) küpsetuspaberiga ja suru tainas vormi. Äärista servad hõbepaberiga ja küpseta 190-kraadises ahjus ilusaks kuldseks. Samal ajal koori ja tükelda rabarberid. Lisa 2 sl suhkrut, kaneel ja tärklis ning sega läbi. Vispelda kokku muna, munakollased, 2 sl suhkrut ja vanillsuhkur. Lisa vahukoor ja sega. Aseta rabarberid koogi põhja, puista peale tükeldatud martsipan ja vala üle munakooreseguga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund. Kook on valmis, kui pind on pruun ja sisu enam ei võbele. Vahepeal võid koogi küpsust tikuga testida. Enne serveerimist lase koogil korralikult maha jahtuda ja hanguda.
Serveeri külma vanillikastmega.
Kogus 8 tükki.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes