Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Rabarbrikook kohupiimaga

Küpsetised

Rabarbrikook kohupiimaga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suur mahlane kook on valmistatud mahedast vanillikohupiimakreemist. Kui selle asemel panna kohupiima, võiks lisada natuke hapukoort.

üle 60 min

Ettevalmistus 35 min + ahjus 40 min

Retsept
portsjonile
8 dl Spelta nisujahu
2 dl Roosuhkur
3 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
200 g Või
2 tk Muna
2 dl Hapukoor
TÄIDIS
600 - 700 g Rabarber
2 tl Kaneel (jahvatatud)
500 g Kohupiimakreem
1 dl Roosuhkur
3 tk Muna
1 tl Sidrunikoor (riivitud)
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Lisa sulatatud või ja hõõru ühtlaseks tainaks. Tõsta kolmandik esialgu kõrvale. Ülejäänule sega hulka munad ja hapukoor. Pane tainas kõrgete äärtega ahjuplaadile (30 x 40 cm) küpsetuspaberile. Tükelda rabarber, sega suhkru ja kaneeliga. Sega eraldi kausis kohupiimakreem suhkru ja munadega. Maitsesta sidrunimahla ja -koorega. Kata tainas rabarbriga. Tõsta sellele kohupiimamass. Puista üle kõrvalepandud tainapuruga. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.
Kogus 16 tükki.

KOMMENTAARID

Vishy 19.juuni 2012 19:17
Väga hea! Tegin tavalise jahu, suhkru ja kohupiimaga ning täidiseks panin rabarber ploomid.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga