Küpsetised

Virsiku-vaarikakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Suviselt lahe kook tuleb maitsvaim hästi küpsetest virsikutest, need võid asendada ka kompotiga, kuid siis nõruta hästi.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Näpi või, jahu, suhkur ja hakitud rosmariin puruks. Lisa muna, sool ja vesi. Sega ühtlaseks tainaks. Kui see on vedel, lisa veidi jahu. Keera tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.
2. Suru tainas võiga määritud 22–24 cm vormi põhja ja äärtele. Lõika virsikud pooleks, eemalda kivid. Lõika õhukesteks viiludeks ja jaota põhjale. Raputa peale vaarikad. Sega hapukoor, suhkrud, munad ja munakollased. Maitsesta riivitud sidrunikoorega. Vala ettevaatlikult põhjale. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 30–35 minutit, kuni täidis on hüübinud. Kogus 12 tükki.

VAATA JÄÄTEE RETSEPTI SIIT
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa