Küpsetised

Punasesõstratort II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maru maitsev maailm Autor: Maru
See kokk on nagu talisman, mida endaga alati kaasas kannan. See on üks esimesi kooke, millega õde ja mina katsusime köögis jõudu. Lisaks on see olnud üks mõjuv põhjus ja trumpkaart täiskasvanute käes, miks nõustusime suvel käsu peale punaseid sõstraid korjama.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Suru muretainas lahtikäivasse 25 cm Ø vormi, äärista servad fooliumiga. Torka põhjlae kahvli abil auke ning pane põhi 10 minutiks 180 kraadi C juures ahju küpsema. Võta kuldkollane põhi ahjust, eemlada foolium ja lase pisut jahtuda.
Kui käes pole just suvi ning põõsastel ei puneta sõstrad, siis sulata need, mis suvel külmkappi varutud. Sulamarjad kurna veest, muidu uputab see koogi. Värskete punaste sõstardega pole mingit muret, peale selle, et ühtki tüütut rootsi ei tohi koogi sisse sattuda.
Vahusta munavalged suhkru ja kaneeliga tugevaks vahuks. Viimane detsiliiter jäta lõpus sekka segamisks. Pool munavalgevahust lisa punastele sõstardele ning tõsta alt üles segamini. Vala punasesõstrasegu helekollasele koogipõhjale, aja laiali ning tõsta peale ülejäänud munavalgevaht.
Pane kook 160 kraadi C juures ahju ja küpseta 50-60 minutit. Nõnda jääb besee pealt kuiv ja krõbe. Lase koogil rahulikult jahtuda ja söö alles siis. Punased moonid vaasi, punasessõstramorss sidruniviiluga kannu ja pidu alaku!
Kogus 8 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Katsetaja 08.aug 2012 12:55
Kook on maitsev, kuid peale mõnda aega seismist hakkas vedelik eralduma ning tordiääred olid niisked.
1