Küpsetised

Šokolaadikook maasikatega

Keskmine hinne: 3.68 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Lihtsalt valmiv šokolaadikook on rikkalik, unustamatult suussulav ja mahlane. Pealegi on peenravärskete magushapude marjadega šokolaad üks neist kooslustest, mida suve jooksul alati kasvõi korragi nautida tahaks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Purusta küpsised, sega sulatatud võiga. Suru saadud mass lusikaselja abiga 24 cm-se koogivormi põhja.
Sulata pliidil või, sega sisse tükeldatud tume šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud, jäta jahtuma.
Mikserda munad suhkruga heledaks vahuks, nirista sisse vahukoor ja mikserda edasi, kuni mass on segunenud. Lisa või-šokolaadi segu ja sega ühtlaseks. Kalla küpsisepõhjale ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit.
Jahuta kook. Vahusta katteks vahukoor suhkruga ja tõsta koogile. Kaunista maasikate ja küpsistega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maria 26.aug 2014 18:06
Imeline kook!:) Soovitan KINDLASTI! Mõnusaalt pehme sisemus, suurepärane maitse ja uskumatult kaunis :)
Siiri Kirikal 13.mai 2014 09:11
Eva Palu vastab: "Jah, koogi täidis ongi hästi-hästi pehme, seega lõigata ja ka tõsta seda ettevaatlikult."
eriala kokk 11.mai 2014 16:55
kook on ahjus olnud üle ühe ja poole tunni, pealt on ilus aga sisemus on vägagi pehme, kas kook peabgi seest pehme olema..
Kaspar 22.mai 2013 16:05
Juba kolmas kord kooki tehes, esimene kord katteks vahukoor, maasikad ja riivitud šokolaad.. teine kord maasikate asemel vaarikad ning nüüd teen sama, mis esimesel korral, ent lisan Raffaello'sid :)
Kä&Ja 26.okt 2012 18:25
Kook hetkel jahtub, kuid tundub väga isuäratav.. Aga lagunes koos :D Maasikate asemel kasutasime mustikaid ja tumeda sokolaadi asemel piimasokolaadi ;)
ks 25.juuli 2012 19:52
väga hea ja lihtne kook.
Triin 21.juuli 2012 11:58
Mina ka tegin seda kooki aga väikeste erinevustega. Suhkrut panin tunduvalt vähem, sokolaadi veidi rohkem(pruunile lisaks ka valget shokolaadi). Peale panin kohupiimapasta- vahukoore segu kuna ainult vahikoor on liiga vänge. Ja maasikaid ei pannud üldse:) Ja küpsetasin ka vaid 25min. Mõne tunni möödudes oli sisu veidike vedel aga üli maitsev kreemine. Järgmiseks päevaks oli kõik tahke. ÜLI maitsev tort! Eriti järgmisel päeval.
Missi 18.juuli 2012 16:45
Kuidas su kook välja kukkus abcs ? Mina tegin ka täna, hetkel jahtub, loodan et tuleb ikka hea ja et ei lagune koost :P
abcs 17.juuli 2012 16:48
Minu kook on hetkel ahjus! Kui tainast tegin, siis või-küpsise segu oli nii kuiv, et panin natuke piima juurde. Aga täidis tundus algul liiga vedel, juba mõtlesin, et koogist ei tule midagi välja. Nüüd praegu vaatan, et tõmbab ahjus ikka tahkeks! :) Ja küpsetusajale lisasin ca 20 minutit ;)
ABKT 12.juuli 2012 16:32
Soovitan soojalt ! hüpper-supper hea kook ! Tõesti väga hea ! Mina panin kaa tohutult maasikaid.
Anchen 10.juuli 2012 22:10
Väga hea kook tuli, kõigile maitses! Tegin ka eelmisel päeval valmis ja enne serveerimist lisasin vahukoore ja palju-palju maasikaid.
eeroj 08.juuli 2012 12:46
Superhea! Kõigile väga maitses. Selline mõnus pehme, kreemjas...
driinuu 04.juuli 2012 14:38
Tegin eile, super hea kook, aga parim on siis kui ta ühe öö külmikus on seisnud. Sel juhul on lausa fantast!
1