Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Rabarberipirukas värskete maasikatega

Küpsetised

Rabarberipirukas värskete maasikatega

Kristle Vokk Estover
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristel Vokk
Mmm...suvi, maasikad, soe hommik terassil koos kohvi ja väikse koogiga. Imeline, kas pole? Ma ei tea kas õnneks või kahjuks, kuid ikkagi ei saa mul veel sellest maasika-rabarberi kooslusest kõrini. Aga eks tulebki korralikult hooaega ära kasutades, organism vitamiine täis pugida, et sügisel ei tuleks iga viirus maha murdma. Praegu aga naudime kooki ja ilusat ilma. Taina kogused on antud kahe põhja valmistamise jaoks, kuna väiksemat kogust on suhteliselt ebamugav valmistada. Soovi korral võib järelejäänud taigna sügavkülmutada ning kui tekib soov uus pirukas valmistada, saab sügavkülmast taina lihtsalt üles sulatada ning pool pirukat ongi juba valmis.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
150 g Või
50 g Suhkur
60 ml Mandlijahu
0.25 tl Sool
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur või
0.25 tl Vanilliekstrakt
1 tk Muna
250 g Nisujahu
TÄIDIS
250 g Rabarber
50 g Pruun suhkur
200 g Ricotta-kohupiim
50 g Suhkur
1 tk Muna
1 tl Vanilliekstrakt
200 - 300 g Aedmaasikas
1.Taina valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga kreemjaks. Sega hulka sool, mandlijahu, vanilliekstrakt või vanillsuhkur ja jahu. Viimasena lisa muna ning sega, kuni moodustub tainas. Jaga valminud tainas kaheks, suru lapikuks ning aseta toidukilesse pakituna vähemalt 1 tunniks külmikusse tahenema.
2. Kui tainas on tahenenud, rulli see kahe küpsetuspaberi vahel pirukavormi suuruseks või jaota näppude abil  tainas ühtlaselt vormi põhja ning äärtele. Rebi fooliumist pisut laiemad ribad kui piruka vormi ääred ning vajuta need vormi äärtele ja põhja, et küpsemise alguses piruka ääred alla ei vajuks. Kuumuta ahi 180C-ni ning küpseta umbes 20 minutit (10 minuti pärast eemalda ettevaatlikult fooliumi ääred), kuni põhi muutub kuldseks.
3. Täidise jaoks lõika rabarber tükkideks. Kuumuta väikeses potis rabarber, suhkur ja sidrunimahl keemiseni, alanda pliidil kuumust ning kuumuta, kuni rabarber on muutunud pehmeks. Jahuta täidis maha ning sega ricotta, suhkru, muna ja vanilliekstraktiga ühtlaseks. Võid soovi korral täidise ka saumikseriga ühtlaseks püreerida.
4. Kuumuta ahi 180Cni, vala täidis põhjale ning küpseta umbes 15 minutit või kuni täidis on tahenenud.
5. Lase piruka täielikult maha jahtuda ning enne serveerimist lõika peale värsked maasikad.
Kogus 6-8 inimesele.

KOMMENTAARID

Kristel 05.juuli 2012 12:45
See kook on valmistatud vormis mille mõõdud on 34cmx12cm. Kuna taigna kogus on kahe koogi jaoks siis Kui kasutada 20x20cm kandilist vormi jääb põhi täpselt paras ja valmib 2 koogi põhja. Kui kasutada 20cm läbimõõduga ümmargust, lahtikäivat vormi jätkub taignast 4 koogi jaoks.
Annika 04.juuli 2012 20:22
kui suur on vormi läbimõõt või mõõdud (kandiline vorm)? Kas nt 20 cm vormi kasutades jääks põhi liiga paks?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes