Küpsetised

Mustika-kohupiimatort

Keskmine hinne: 3.67 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Karamellise maitsega kohupiimakooki kroonivad mahlased metsamustikad.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru lusikaseljaga tugevalt 20 cm-se koogivormi põhja.
2. Valmista karamell. Selleks kalla 4 dl koort ja 200g suhkrut paksupõhjalisse potti ja keeda segu madalal kuumusel aeg-ajalt segades umbes 30 minutit, kuni oled saavutanud jahukastme laadse paksuse. Karamell on valmis, kui tilgutad seda jääkülma vette ning karamellitilk säilitab vees oma kuju ning ei lahustu koheselt. Lisa valmis karamellkastmele või ja sega, kuni see on sulanud. Jäta jahtuma.
3. Sega toasoe toorjuust, kohupiim ja munad. Sega sisse karamellkaste ja kõige lõpus mustikad. Kalla küpsisepõhjale ning küpseta 160-kraadises ahjus ca 1,5 tundi. Jahuta täielikult ja eemalda vormist.
4. Katteks pane potti 1,5 dl mustikaid ning keeda suhkru ja veega madalal kuumusel umbes 5 minutit. Jahuta. Kalla koogile ja kõige peale aseta ülejäänud mustikad.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kiz 11.jaan 2014 12:35
Väga hea tuli! Sain palju kiidusõnu. Karamelliga pusisin ka pisut - nii paksuks küll ei läinud, kui eeldasin, kuid veidi paksemaks läks küll. Kallasin selle ikkagi kohupiimasegusse. Kohupiima toru oli 100g väiksem, kui nõutud ja asendasin ülejäänud hapukoorega. Mustikad olid külmutatud ning seetõttu panin neid tordisse rohkem. Võibolla sai seetõttu ka tort mahlasem, sest nad andsid lisavedelikku välja. Peale polnud seda mustikamoosi vajagi, kuid tegin veidike ikkagi. Kindlasti teen teinekord veel. Aa, ja põhjaks panin kogu paki küpsiseid ära ning vastavalt siis hoopis 50g võid (30g asemel). Muidu tundus põhi paksu kattega võrreldes liiga õhuke.
Siiri Kirikal 17.aug 2012 08:39
popkutt: jah, nii on kokku lepitud, et 35%-line või 38%line rõõsk koor on vahukoored ja 10%-line on kohvikoor. Kuna retseptides võib sõna vahukoor tekitada suurt segadust, kas see on vahustatud või mitte, on tooraine nimetustes kasutatud enamasti sõna rõõsk koor.
popkutt 16.aug 2012 23:50
No mul ka see karamell ei tahtnud kudagi paksemaks minna. ei jõudnudki ära oodata ja segasin niisama sisse, praegu just läks ahju. Retsept käskis panna 35% rõõska koort, aga poes on 35% vahukoor, kas see on ikka sama asi?
magusamaias 08.aug 2012 21:55
Väga hea ja maitsev kook, aga karamelli tegemine ei tulnud välja, kuigi tegin täpselt nii nagu retseptis öeldud :(
marily22 07.aug 2012 22:28
Imehea! Järgmisel korral riiviksin täidisesse ka natuke sidruni või apelsini koort :)
NAAJ 07.aug 2012 13:09
Punktis 2 või kasutamine täiesti ilusti kirjas
K. 07.aug 2012 11:33
Täidise koostisosaks on või, kuid retseptis seda mainitud ei ole. Ilmselt tuleb see karamellikastme valmistamisel koos koorega ära keeta?
kerstikke 07.aug 2012 10:01
Väga maitsev ja nii lihtne valmistada, et oleks lahjem kasutasin kohvikoort ja light toorjuustu:)
Liisa 05.aug 2012 18:07
Söödav, aga niipea uuesti ei teeks.
Kitty 03.aug 2012 16:01
Räigelt hea tuli !
toxi 30.juuli 2012 13:22
väga hea kook, ka teiste marjadega, ainult, et mulle meeldib ilma toorjuustuta (asendan selle kohupiimatoruga, nii et kokku 600 gr kohupiima).
1