Küpsetised

Murelikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maru maitsev maailm Autor: Maru
Murelid on palj magusamad, mahedama ja suuremad kui kirsid. Suve keskel on neist tõeline üleküllus. Kook on aga hea ka kirssidega. Suvi on meil ju lühike...
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Mätsi tainaained kokku, mähi kilesse ja suuna külmikusse.
Pane potti keema piim koos vanillikupraga. Vahusta munakollased suhkruga ja sõelu juurde jahu. Õngitse must kupar piimast välja ja nirista ettevaatlikult sekka munasegu. Kuumuta madalal kuumusel edasi, samal ajal segades, kuni segu pakseneb. Peota võisilmake keset kastet, et ebameeldiv nahk peale ei tuleks, ja asu mureleid poolitama ning kive eemaldama. Poolikutele murelitele lisa paar lusikatäit Amarettot, ent see pole kohustuslik.
Näpi kaks kolmandikku tainast 27 cm läbimõõduga vormi, vala peale piimakreem ja puista lahkelt mureleid. Rulli allesjäänud tainas vormisuuruseks kettaks ning tõsta ettevaatlikult peale. Näpi servad kokku. Määri pealt munavalgega ja küpseta 200 kraadises ahjus 45 minutit.
Luba koogil jahtuda, lao peale teine korrus marju ja puuderda nende põsed tuhksuhruga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa