Küpsetised

Tikrikook purukattega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Karusmarju ehk tikreid hüütakse ka põhjamaisteks viinamarjadeks. Krõbeda kattega kook saab kaunim veel, kui kasutad rohelisi ja punaseid marju.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Sega jahu ja tuhksuhkur. Klopi lahti muna ja sega piimaga. Haki külmkapikülm või tükkideks ja näpi võitükid jahu-suhkru seguga. Lisa muna-piima segu ning sega tainas käte vahel kiirelt ühtlaseks. Kata kilega ja aseta tunniks külmkappi.
2. Rulli tainas lahti ja kata sellega 24 cm-se koogivormi põhi ja servad. Pane 30 minutiks külmkappi.
3. Puhasta tikrid ja pane 0,5 dl suhkru ja 2 spl veega potti. Kuumuta keemiseni ja keeda 1-2 minutit, kuniks tikrid on pisut pehmed. Aseta jahtuma.
4. Purukatteks näpi külmad võitükid, 1 dl suhkrut, jahu ja tükeldatud martsipan. Pane külmikusse ootele.
5. Eelküpseta koogipõhi 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit või kuni see on kuldpruun.
6. Kata eelküpsetatud põhi tikriseguga. Kui tikritest on eraldunud liigset vedelikku, jäta see koogile lisamata. Tõsta marjasegule purukate ja küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni kate on pealt pruunikas.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hele 12.aug 2012 19:35
Panin kattesse 150g martsipani ja 50g võid, et oleks martsipani maitset rohkem. Mõnusalt hapukas ja mahlane kook.
kartyl 11.aug 2012 22:13
Kuna martsipani ei olnud, tegin ilma. Kui kõrvale vaniljekastet või jäätist pakkuda, siis oleks täitsa mõnus. Kook ise hea hapukas. Puru jaoks võib vähem võid panna.
1