Küpsetised

Kirsikeeks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Marjaraamat Autor: Lia Virkus
Hea kohvi või tee kõrvale tekib alati soov võtta tükike muredat keeksi.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Kuumuta vesi ja rasvaiane keemiseni, jäta jahtuma. Eemalda kirssidelt kivid. Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel. Raputa suurele taldrikule laiali kallatud kirsid üle vähese jahuga, nõnda seguneavd marjad tainaga ühtlasemalt.
Sega munavalgevahu hulka suure lusikaga vaheldumisi jahusegu ning rasva-veesegu. Viimasena lisa kirsid. Kalla tainas rasvaga määritud ja riivsaiga ülepuistatud koogivormi. Küpseta kõigepealt 175 kraadi juures 30 minutit, seejärel 150 kraadi juures 20-30 minutit. Kook on valmis, kui tainas lööb vormi servadest lahti ja pealispind sõrmega vajutades vetrub. Tõsta kook 10-15 minutiks restile jahtuma. Seejärel kummuta keeks vormist välja, soovitavalt jällegi restile, et alumine pool ei muutuks vesiseks. Pane toaleigeks jahtunud kokk uuesti vormi, kata pealt toidukilega ja hoia kuni serveerimiseni toatemperatuuril või külmkapi kõige soojemas osas.
Kogus 8 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
T. 21.juuni 2014 22:42
Mul on kahju, aga ma ei ole kunagi elus sellist ikaldust oma ahjus näinud ja hiljem sealt välja võtnud. :(
1