Küpsetised

Baklažaani ja kollase tomati tatrajahune pitsa

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Tatrajahu on tervislik, ent leiab kahjuks liiga vähe kasutust. Miks mitte siis seda populaarsesse pitsatainasse segada ning nii salaja ka skeptikuile kõhtu sokutada. Kollane tomat on mahlakas ja mahe ning baklažaan just parajaks kaaslaseks.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 3 portsjonit
Sulata pärm suhkruga, vala peale soe piim, veidi jahtunud sulavõi ning sega läbi. Lisa järk-järgult jahud, ürdid ning oliiviõli. Sõtku tainas parajaks ning jäta rätikuga kaetult kerkima. Lõika baklažaan viiludeks. Laota restile, puista peale soola ning jäta ootele, kuni viilud hakkavad “higistama”. Samal ajal haki paprika suurteks tükkideks, tomatid sektoriteks ning maitseroheline peeneks.
Jaga tainas kolmeks palliks, rulli ketasteks ja tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning määri pealt tomatipüreega. Kes soovib teravamat, puistaku peale hakitud tšillit, tilgutagu Tabascot või segagu tomatipastaga näiteks Harissa pastat.
Haki pärlendavad baklažaanid kuubikuteks ning prae pannil kuldseks. Jaga kõik komponendid kolme pitsa vahel (või ühe suure peale) laiali, murenda fetaki ning küpseta pitsakettad 200 ºC ahjus 25 min. Söö kohe!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa