Küpsetised

Suvise aja suvikõrvitsapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Salatid, pirukad, suupisted Autor: Anni Arro
Seda pirukat teen ma suve jooksul vist 7 korda. Ja kõik, kellele seda pakkusin, võtsid ka teise tüki. Isegi 10- aastased põnnid sõid isuga. Ja viimne kui üks kõrvits oli pärit mu enda kompostimätta otsast. Väga tänuväärt taim see suvikõrvits.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Suru tainas võiga määritud pirukavormi, äärista servad hõbepaberiga ja torka põhjale kahvliga mõned augud. Küpseta 200-kraadises kuumuses, kuni pind on ilus kuldne.
2. Samal ajal prae viiludeks lõigatud suvikõrvits koos hakitud küüslaugu ja salveiga oliiviõlis mõlemalt poolt pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga Eemalda servadelt hõbepaber. Lao suvikõrvitsad riivjuustuga kihiti pirukavormi. Vispelda kokku munad, koor, riivitud muskaatpähkel ja ülejäänud riivjuust. Vala segu suvikõrvitsatele ja küpseta pirukas kaunilt kuldseks. Küpsemisaeg on ligikaudu 25 minutit.

Kogus 6 lõiku.

Muretaina valmistamise kohta loe SIIT.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa