Küpsetised

Tagurpidikook jõhvikatega

Keskmine hinne: 4.93 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Hapukad sügismarjad vürtsikal koogil saavad viimase lihvi vanillikastme või -jäätisega.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Pane paksupõhjalisele pannile 1 dl suhkru ja 1 tl kaneeli segu. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni suhkur on sulanud. Ära sega, vaid liiguta panni, et suhkur ühtlaselt sulaks. Kui suhkur on sulanud, lisa tükeldatud või ja sega, kuni ka see on sulanud. Lisa jõhvikad ja kuumuta segu madalal kuumusel mõned minutid. Tõsta jahtuma, kui jõhvikad on poolpehmed.
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ühekaupa munad, vahustades tainast uuesti ja uuesti ühtlaseks. Lisa nüüd ka hapukoor ja sega kõik läbi. Sega omavahel kuiv- ja maitseained ning lisa tainale. Sega võimalikult lühidalt ühtlaseks.
Määri paksult võiga 22 cm-se läbimõõduga koogivorm, mis ei ole lahtikäiv. Lahtikäivast vormist niriseb siirup välja. Tõsta jõhvikad koogivormi, üleliigne siirup jäta järele. Tõsta tainas jõhvikakihi peale lusikatäite kaupa nii, et kogu jõhvikakiht saaks kaetud. Silu tainast pealt noaga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Tõsta ahjust, lase 5 minutit seista ja kummuta serveerimisalusele.
Kogus 8-10 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
maimukas 29.nov 2012 10:35
teen kindlasti, tundub ahvatlev.
Mirru 12.okt 2012 02:15
See on midagi...Tundub,et on palju komponente ja keeruline-ei midagi sellist.Kuid kooki nägin ainult lahtilõikamise ajal,jõululõhna tundsin korteris nädala.Väga maitse-
v,ilus ja lihtne teha.Kõik lao järjekorras,nagu retseptis ja ei eksi.Kasutasin sili-
koon vormi.SUPER!:P
Hindaja 27.sept 2012 21:25
väga hea!
1