Küpsetised

Õhuline pohla-beseekook

Keskmine hinne: 4.08 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Mure põhi, hapukas täidis ja õhuline magus kate – sellise sügisese koogi saab küpsetada nii pohladest kui ka jõhvikatest. Kaerajahu asemel võib tainasse lisada täisteranisujahu.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Vahusta pehme või ning suhkur, klopi hulka muna. Sega kuivained ja ühenda või-suhkruvahuga. Määri tainas 26 cm pirukavormi põhjale ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 200-kraadises ahjus 12–15 minutit või kuni põhi on helepruun. Võta põhi ahjust, alanda temperatuur 175 kraadile. Püreeri pohlad vee ja suhkruga. Pane potti ja lisa kaneelikoor. Kuumuta paar minutit. Sega kartulijahu vähese veega ja nirista pohlapüreesse. Kuumuta segades, kuni segu muutub paksuks kisselliks. Tõsta pott tulelt ja jahuta. Määri kissell küpsetatud põhjale. Vahusta munavalged kővaks vahuks. Vahustamist jätkates lisa vähehaaval suhkur. Klopi edasi, kuni vaht on läikiv ja tugev. Tõsta täidisele, nii et täidis on ühtlaselt kaetud, ka ääred. Küpseta 10 minutit, kuni besee on helepruun.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kristi 18.sept 2012 20:08
olen seda kooki teinud, hea, natuke jõuluhõngune
Härri Morris 18.sept 2012 19:37
Tegemine oli lihtne, ent tegin lõpus ühe saatusliku vea. Nimelt harjumuspäraselt peale koogi ahjust väljavõtmist lõikasin ääred vormi küljest lahti, et pärastpoole koogi seinad vormi küljes kinni poleks, kui vormi äravõtmiseks läheb ... seepeale tõmbas besee peal kokku.
1