Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Pohla-kaerakook

Küpsetised

Pohla-kaerakook

Lia Virkus 100 Kooki 3
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Magusa kaerakatte ja hapuka pohla-kohupiimatäidisega
kook on kõige parem täiesti jahtunult.
See kook läheb seistes aina paremaks.

20-40 min

+ küpsetamiseks 1 tund

Retsept
portsjonile
TAINAS
150 g Või
1.5 dl Suhkur
2 tk Muna
2.5 dl Nisujahu
1 dl Kartulijahu
1 tl Kardemon
2 tl Küpsetuspulber
1 dl Piim
TÄIDIS
250 g Kohupiim
1 spl Sidrunimahl
1 tk Muna
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl Suhkur
250 g Pohl
KATE
100 g Või
1 dl Suhkur
2.5 dl Kaerahelbed
1 dl Piim
2 tl Nisujahu
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Vahusta toasoe või suhkruga. Klopi ühekaupa hulka munad. Sega omavahel kuivained ja lisa tainale. Vala juurde piim ja sega ühtlaseks massiks. Kata 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Tõsta pool tainakogusest vormi. Sega omavahel kõik täidise komponendid. Vala täidis vormi ja kata ülejäänud tainaga. Küpseta 180kraadises ahjus 30 minutit. Katte valmistamiseks sulata kastrulis või, lisa suhkur, kaerahelbed, piim ja jahu. Sega hoolega läbi. Lase segul keema tõusta ja lisa seejärel vanillsuhkur. Laota segu ühtlase kihina koogile ja küpseta veel 30 minutit.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 22.sept 2012 16:19
1 dl on umbes 50 g pohli.
Vaarikas 20.sept 2012 10:58
Palju dl mahub pohli?
Siiri Kirikal 20.sept 2012 08:05
Ikka saab, aga marju enne ära sulatada pole vaja.
Mari87 19.sept 2012 23:11
Kas pohlade asemel saaks kasutada ka külmutatud punaseid sõstraid? Kas enne peaks siis need üles sulatama?
trintsu85 19.sept 2012 11:39
Väga hea kook, soovitan kindlasti proovida! :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes