Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Porgandikook, kus millegagi pole koonerdatud

Küpsetised

Porgandikook, kus millegagi pole koonerdatud

Hele-Mai Alamaa Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
See kook on lihtsalt jumalik. Ja tundub ka kuidagi tummiselt tervislik. Kõht saab igal juhul täis.

40-60 min

Retsept
portsjonile
150 g Või
3 dl Nisujahu
3 tk Muna
4 dl Porgand (peenelt riivitud)
1 tk Banaan
1 tk Sidrun
2.5 dl Pruun suhkur
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
2 tl Kaneel (jahvatatud)
2 tl Ingver (värskelt riivitud)
2 dl Kreeka pähkel (puhastatud, hakitud)
2 dl Rosinad
GLASUUR
200 g Toorjuust
50 g Või
2 spl Tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tk Sidrun
Sulata või. Vahusta munad suhkruga. Vajuta banaan kahvliga katki. Võta porgand ja ingver, sega kõik omavahel. Teise kaussi sõelu jahu, küpsetuspulber, kuivad maitseained. Nüüd kalla kõik läbisegi. Lisa veel rosinad ja pähklid. Riivi sidrunikoor ja pigista sidrunimahl. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Eks ta kerkib ka. See kogus on just paras kahe keeksivormi tarvis. Soojenda ahi 190 kraadini ja 40 minutit peaks olema hea aeg.
Samal ajal vahusta toasoe toorjuust ja või, lisa suhkrud ja maitse järgi sidrunimahla. Glasuuri saab koogile kanda kahjuks alles pärast selle täielikku jahtumist. Katsuge ära kannatada.
Kogus 8 lõiku.

KOMMENTAARID

el 28.sept 2012 12:40
Tasus proovimist. Selline jõulukeeksi moodi asi tuli välja :-) . Puuduvad kreeka pähklid asendasin sarapuu- ja india pähklitega. Veel - kodused arvasid, et glasuur oleks võinud veidi magusam olla, prevaleerima jäi selline kergelt soolane maitse.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool