Küpsetised

Tosca-kattega õunakook kamabiskviidil

Keskmine hinne: 4.64 Allikas: Estover OÜ Autor: Kristel Vokk
Kamane põhi, kreemine täidis, sügisesed hapud õunad ja krõmpsuv pähklikate – kas need kõik ei tundu kui ideaalne kooslus koogis? Just seda see kook ongi. Soovitan koogis kasutada kodumaiseid hapukamaid õunu.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Kamabiskviidi valmistamiseks vahusta munad ja suhkur tugevaks heledaks vahuks. Sega omavahel kamajahu, nisujahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sõelu ettevaatlikult vahustatud munaga ning vala küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 220C juures umbes 5 minutit või kuni pealispind on kuldpruun. Alanda ahju kuumus 180C-ni ja küpseta, kuni biskviit katsudes vetrub. Jahuta biskviit täielikult maha ning eemalda paberi küljest.
2. Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust ja ricotta-kohupiimapasta ühtlaseks. Lisa vahustamata muna, suhkur ja sidruni mahl. Sega piim vaniljekastmepulbriga ühtlaseks ning jäta 5 minutiks seisma. Sega viimasena toorjuustu ja ricotta-segu hulka.
3. Koori, puhasta ja tükelda õunad.
4.Vala jahtunud kamabiskviidile täidis ning jaota peale tükeldatud õunad. Küpseta 180C ahjus 25 minutit. 
5. Samal ajal kui kook küpseb, valmista tosca-kate. Selleks sulata või ja suhkur. Lisa vahukoor jahu, mandlilaastud, sarapuupähklid ja purustatud mandlid. Kuumuta mõni minut pidevalt segades. Jaota kattemass ühtlaselt õuntele ning küpseta 180C ahjus 10-15 minutit või kuni kate on muutunud kuldseks. Jahuta kook täielikult maha, kuid soovitan seda süüa järgmisel päeval külmikust võetuna.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kokkaja 22.sept 2016 15:40
Kui suur pakk peaks olema vanillikastmepulb-
rit? Ei saanud poest Ekströms vanillipulbrit, vaid mingit teist ja see pakk oli väga väike. Võib-olla tundus seetõttu kook maitsetu.
Mari 16.sept 2016 23:45
Koogi tegemine võtab päris kaua ja lõpptulemus ei ole nii eriline, et seda teist korda ette võtta viitsiks. Kindlasti soovitan kasutada hapusid õunu, muidu maitse veidi läila.
Michal 17.veeb 2014 05:41
Gee whiz, and I thuohgt this would be hard to find out.
MM 14.okt 2012 18:25
Tegin ka ja lasin külmikus lausa ühe öö ja päeva seista. Super maitsev ja kõik kiitsid!
vjhgrrfy 11.okt 2012 13:17
sama siin , kõik kaasmaalased kiitsid :D
elku 10.okt 2012 18:24
Tegin ja kõik väga kiitsid,supper lux!
Mali 08.okt 2012 21:33
Väga palju erinevaid komponente, kuid mitte midagi erilist koogis! Tavaline kohupiimakook!
1