Küpsetised

Suvikõrvitsakook mooniseemnetega

Keskmine hinne: 3.37 Allikas: Oma Maitse Autor: Riina Sildos
Mahlane rohesäbruline kook, millele annab erilise meki sidrun. Kook püsib värske mitu päeva.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Riivi ka kahe sidruni koor ja pigista välja mahl.
2 Vahusta toasoe või esmalt suhkruga, seejärel lisa munad, suvikõrvits, 1 tl mooniseemneid ja 1,5 sidruni koor. Tõsta tainasse ka 1 sl sidrunimahla, küpsetuspulbriga segatud jahu ja näpuotsatäis soola. Vala 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Ahjust võttes jahuta täielikult.
3. Katte jaoks klopi kreemjaks massiks toasoe toorjuust, või, tuhksuhkur, 3 sl sidrunimahla ja poole sidruni riivitud koor. Kata kook kreemiga ning kaunista ülejäänud mooniseemnetega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hea 15.aug 2014 07:35
Oli küll hea kook. Sõbranna ka kiitis. Tegin täpselt retsepti järgi.
Veronz 10.sept 2013 15:07
Pane koogi sisse shokolaadi ja saab veel parem, mooniseemneid pole vajagi. Peale võib panna sokolaadi ja pähkli glasuuri kuigi maitseb ka ilma imehästi
Musu1234 20.juuli 2013 13:25
Kohutavalt hea kook ja kõrvitsat ei tohi kasutada ainult suvekõrvitsat.Tahan seda süüa iga päev :)))
N17 25.okt 2012 17:16
väga vastik kook, kui sidrunit ei paneks oleks vist parem (võimalik, et ka see ei päästaks kooki) üle pika aja üks kook, mida ei suuda isegi ühte tükki ära süüa
elsmaris 07.okt 2012 15:25
Asendasin mooniseemned kreeka pähklitega, neid oli parasjagu kodus olemas, väga hea ja mahlane kook. Kindlasti teen veel.
camza 06.okt 2012 07:18
Kas suvikõrvitsat tavalise kõrvitsaga asendada ei tohi?
1