Küpsetised

Kirsikook II

Keskmine hinne: 4.98 Allikas: Oma Maitse Autor: Riina Sildos
Šokolaad ja kirsid üheskoos. Kogus 10 kuni 12 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min

1. Purusta küpsised ühtlaseks massiks ja sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi ja silu lusikaga pind siledaks. Pane külmkappi ootele.
2. Paisuta 30 g želatiini 50 ml veega, sulata üles, jahuta ja sega kirsijogurtiga.
3. Vahusta 35% koor suhkruga kõvaks vahuks. Sega Kreeka jogurt tasakesi kirsijogurtiga ja seejärel ka vahukoorega. Vala mass vormi küpsisepõhja peale. Pane külmkappi vähemalt tunniks hanguma.
3. Eralda kirsid ja vedelik. Sega 50 ml kompotivedeliku hulka 10 g želatiini, lase paisuda ja sulata seejärel paisunud želatiin vesivannil vedelaks. Vala juurde ka ülejäänud vedelik. Pane kirsid jogurtikihi peale ja vala jahtunud vedelik ettevaatlikult kõige peale. Aseta kook külmikusse ja lase seista vähemalt 1 tund.

HEA TEADA!
Kui soovid, et kompotikiht jääks rohkem tarretise moodi, siis võta želatiini 10 g asemel 25 g.

SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
p....e 13.veeb 2015 23:12
želatiin tuleb ju sooja/kuuma asja sisse segada! Külmkapist võetud jogurtiga keerab asja tuksi :(
... 26.sept 2014 21:51
20 cm läbimõõduga vorm jääb väikeseks. Kasutage 24'st.
ma ei tea juuuuu :( 25.jaan 2014 16:54
Mitmele inimesele see mõeldud on? :(
Siiri Kirikal 07.sept 2013 16:35
Siin on mõeldud 30 g želatiinipulbrit, mis tuleks 50 ml külmas vees paisuma panna ja siis see kuumas vesivannis ära sulatada. Edasi segage vedeldatud želatiin kirsijoguritga jne...
minni 07.sept 2013 09:31
Kui ma sulatan zelatiinilehti 50 ml vees kas sulatamiseks lisan tilga vett ka zelatiini sisse või sulatan nad ilma veetilka lisamatta?
jannu 07.sept 2013 09:23
Minule jääb natukene segaseks Punkt 3,50 ml vee hulka lisan zelatiini kuid millise ülejäänud vedeliku lisan?Ja mitme liitrist kirsikompotti kasutatakse?
Siiri Kirikal 06.juuni 2013 09:29
Kirsikompotti võiks olla 800 ml, koogivormi läbimõõt 20 kuni 24 cm.
Siiri Kirikal 06.juuni 2013 09:28
Želatiiniga teeks ma nii: 50 ml vedelikku oleks see kogus, kuhu panna želatiin paisuma. Seejärel vajab paisutatud želatiin ülessulatamist (kuuma vee vannis või mikrolainehajus). Kui saadud lahus on valmis, segage see jogurtiga (teises osas) ja ülejäänud kompotivedelikuga (kolmandas osas). Hea on ehk ette teada sedagi, et pealmine kirsine kiht ei jää väga kõva tarretis, vaid pehmepoolne.
maris 06.juuni 2013 08:34
Kui uur peaks olema koogivorm ja kui palju kirsikompotti. Kuidagi liiga vähe on retsepti lahti kirjutatud.
maris 06.juuni 2013 08:07
Tere, ei saa kahjuks 3ndast osast väga aru. 50 ml panen kompotivedeliku ja selles sulatan zelatiini, aga mis vedelikku ma juurde pean veel panema ?
Siiri Kirikal 08.veeb 2013 10:24
Lisel: ühe lehe želatiini kohta kulub pulbrit umbes 2,2g. Seega kulub lehti 18. Üldine rusikareegel on, et ühe liitri jogurti tarretamiseks kulub umbes 23 g želatiini, mahla tarretumiseks aga 30 g.
Lisel 07.veeb 2013 16:18
Kui kasutan želatiini lehti siis mis koguses?
gangam styal 27.nov 2012 18:52
good hea:Y
Siiri Kirikal 25.okt 2012 19:02
anna-liisu ja jällegi mina annu ühes isikus: jah, sobib küll :)
jällegi mina annu 25.okt 2012 17:09
nt: tere natural la crema
annu- liisu 25.okt 2012 16:59
kas siis tavaline maitsestamata jogurt sobib ka????????:D
Siiri Kirikal 05.okt 2012 10:31
Kreeka jogurtit müüaksegi Kreeka jogurti nime all. See maitseb eriti siidiselt, on tihedama konsistentsiga ja sagelil ka rasvasem kui tavaline maitsestamata jogurt.
Algaja 05.okt 2012 10:09
Ma ei leidnud sõnastikust, mis see Kreeka jogurt on??
1